En uønsket plante, kjempespringfrø, er observert i Feiring. Dette er en plante som egentlig vokser i Himalaya, men som har spredt seg i stor fart i Norge. Planten kan endre vegetasjonen der den får fotfeste.

Vi har fått en henvendelse fra Ingeborg Seeberg, som er bosatt i Nittedal, men som tilbringer mye tid i Feiring – i den lille hytta i den nordlige enden av sletta ved Årneslandet. Hun forteller:

«Her i Nittedal er det en gryende kamp mot den uønskede planten «kjempespringfrø».  Og da vi reiste hjem fra hytta i Feiring i går kveld så vi til stor forskrekkelse en stor mengde med denne planten i Årnesveien, ned mot klinikken og tversover for innkjørselen til Vidar Svendby. For øvrig fant jeg tidligere på dagen et eksemplar, blant greinene etter hogsten i Dokken-området nær den røde hytta. Denne dro jeg opp med roten og har tilintetgjort det. Det vil ære trist om denne planten får spre seg fritt og ødelegge den opprinnelige floraen i Feiring. Sender med en artikkel  fra dagens utgave av lokalavisen Varingen med god informasjon om planten».

Har du observert kjempespringfrø i Feiring? Har du mer informasjon om planten, eller forslag til hva vi kan gjøre for å forhindre spredning?