Feiring har et rikt lag – og foreningsliv med aktiviteter året rundt. Her finner du oversikt over noen av de større arrangementene som foregår i Feiring til faste tidspunkter hvert år.

For å se hva som skjer fra dag til dag – sjekk ut aktivitetskalenderen!

 

Januar: Feiringtinget

Feiringtinget avholdes på Fløygir første søndag i november. Feiringtinget er Feiringregjeringas årsmøte, åpent for alle. På Feiringtinget legger regjeringa fram rapport over siste års aktiviteter og skisserer veien videre. Det avholdes valg på ministre og arbeidsgrupper til de ulike departementene. De siste årene har vi invitert og gjort stas på årets nyfødte feringer og deres foreldre. Underholdning og bevertning er også faste poster på programmet under Feiringtinget.

Feiringtinget 2015, Nyfødte 2015

 

Juni: Mjøsa Rundt

Feiring idrettslag står bak sykkelrittet Mjøsa Rundt, som er arrangert hvert år i juni siden 1975. Løypa er 235 km lang og går via Gjøvik, Lillehammer og Hamar til Minnesund og tilbake til Feiring. Deltagerantallet har ligget forholdsvis stabilt på rundt 600 syklister de siste årene. To syklister har fullført samtlige ritt fra starten i 1975; Per Fagerli og Jørn Brodshaug, begge fra arrangørklubben Feiring IL. Mjøsa Rundt feirer 40 år i 2014.

Les mer om Mjøsa Rundt her

 

Juni: Midtsommerfesten Moro ved Mjøsa

Moro ved Mjøsa arrangeres av Feiringregjeringa og er en midtsommerfestival med arrangementer og aktiviteter for hele familien. Formålet med midtsommerfesten er å styrke samholdet og skape trivsel i bygda, og samtidig åpne dørene for folk som ikke bor i Feiring. Moro ved Mjøsa varer i tre dager og hovedarrangementet foregår i Årneslandet lørdag før St Hans. Moro ved Mjøsa har vært arrangert siden 2006.

Moro ved Mjøsa-banner

 

Juni: Motbakkeløpet Åneskøl opp

Motbakkeløpet Åneskøl opp arrangeres av Feiring idrettslag og blir omtalt som «Østlandets friskeste motbakkeløp». Starten er i vannkanten ved Mjøsa, og mål er Årneskollen, eller «Åneskøl» som vi sier i Feiring, en stigning på 478 høydemeter. Høyden ved målgang er 602 m.o.h. Siden 2010 har motbakkeløpet Åneskøl opp blitt avviklet som en del av lørdagsprogrammet under midtsommerfesten Moro ved Mjøsa.

Åneskøl opp

 

August: Jernverkshelga

Under Jernverkshelga i Feiring inviteres du til skogs, til kulturopplevelser på gamle tufter. Du kan se flatbrød bli laget på gamlemåten, bli med på en vandring i verket og møte folk som levde der, eller bli med på tur til gruva hvor malmen til jernverket ble henta ut. Unga kan lage kvennkall i elva og hilse på geiter og griser. Teaterstykket «Menn av malm, jenter av jern» har trukket over 6500 publikummere til jernverket siden oppstarten av Jernverkshelga i 2001.

Les mer om Jernverket og Jernverkshelga her

jernverkshelga_tema2009

 

 

September: Sau og skau

Familiearrangementet Sau og skau er en «hyllest » til to av de viktigste næringsveiene for landbruket i Feiring. Gjennom aktiviteter, lek og demonstrasjoner får små og store et bedre innblikk i skogsdrift og sauehold. Arrangementet foregår ute på Fløygirplassen og arrangeres av Feiring jeger-og fiskerforening, Feiring landbruksforening, Feiring skogeierlag, Feiring sau og geit og Skogstjerna 4H.

 

Sau og skau logo

 

 

Oktober: Feiring internasjonal matfestival

I Feiring bor det folk fra mange verdenshjørner og kanter av landet.  I oktober inviterer vi til matfestival på Fløygir, med smakebiter fra det store mangfoldet av folk vi har i Feiring.

matfestival

 

November/desember: Julemarked og julegrantenning

Når det lakker mot jul er det julemarked på Fløygir, med alt du kan tenke deg av håndverk, julebakst, håndarbeid, ting og lukter som hører jula til. Julemarkedet avsluttes med fakkeltog til Feiringtunet, der det er tenning av julegrana, nisse og gang rundt juletreet for store og små.

julemarked