De siste åra har mange utflyttede feringer valgt å vende nesa hjem og bosette seg i bygda. Nettverk, fin natur og trygge oppvekstvilkår for unger oppgis som viktige årsaker til hjemflyttingen.

 

—Vi trenger tilflytting til bygda av både unge og eldre, enslige og familier, men utflyttede feringer i etableringsfasen er definitivt vår viktigste målgruppe, sier Feiringminister Hans Ekornholmen. Han mener unge familier som flytter til hjembygda etter år med utdanning og nye erfaringer er en svært viktig ressurs i ei bygd som er avhengig av befolkningsøkning for å være levedyktig.

IMG_0680
Idyll ved Mjøsa for hjemflytta feringer: F.v Tore Bjørnstad med sønnen Leon (10 mnd), Mia Sannerud Askedal med Karsten (3) og Jette Wiik-Stigersand med Tuva (2).

Jette Wiik Stigersand flyttet hjem til Feiring etter 13 år som Osloboer. —Storbyen var greit så lenge man var student og uten familie, men det har aldri vært aktuelt å la ungene vokse opp i blokk, sier Jette. Hun ga slipp på en spennende jobb i Oslo og valgte det gode liv på landet. Ektemannen Espen Wiik Stigersand er fra Eidsvoll Verk, og syntes Feiring var et godt alternativ når de skulle velge bosted. —Det var faktisk jeg som var ivrigst, sier Espen. De to har nå overtatt Jettes barndomshjem og lar ungene Heine (4) og Tuva (2) få nyte godt av både frisk luft, nær familie og et godt opparbeidet nettverk. Mange av Jettes barndomsvenner har nemlig også bosatt seg i Feiring.

Mia Sannerud Askedal kom tilbake til hjembygda i fjor, og med seg på flyttelasset hadde hun samboer Morten og tvillingene Karsten og Erlend (3). Morten har vokst opp på Grorud i Oslo, men med dagens boligpriser ville det vært umulig for paret å få seg et hus med hage i dette området. I Feiring får man mye for pengene, samtidig som avstanden til hovedstaden og andre byer ikke er avskrekkende, sier Mia, som til daglig jobber som sjukepleier på Stensby sykehus.

Rebecca Setsaas Skage flyttet fra Feiring som 18-åring, men har alltid hatt en tanke om å vende tilbake en gang. I fjor tok familien på fire skrittet fullt ut og flyttet fra Fredrikstad til Feiring. Med jobb som kommuneoverlege i Sarpsborg, og ektemannen Kurts jobb i Oslo, har familien litt av en logistisk utfordring i hverdagen. Likevel har de ikke angret et sekund. På spørsmål om hvorfor hun valgte Feiring, svarer hun: —Fordi jeg ikke kunne tenke meg noe bedre sted i verden for unga mine å vokse opp.

 

IMG_0694
Tanja Brodshaug Halvorsen har flyttet hjem til Feiring og bygd hus, og tatt med seg mannen Vegard Halvorsen (opprinnelig eidsvolling). Sønnen Mads og dattera Mia trives godt i Årneslandet.
IMG_0695
-Supert å bo ved Mjøsa om sommeren, mener hjemflytter Ståle Melby, her med sønnen Sondre og kona Marit.

 

Vil du bli en del av det nye innflyttermiljøet i Feiring?

Vi kan tilby splitter ny barnehage, en god 1-10 nærmiljøskole, flotte natur og trygge oppvekstvilkår for barn. Vi tilbyr fadderordning for bygdas nyinnflyttere.

Feiring ligger 30 minutter fra Gardermoen, en drøy time fra Oslo, en snau time fra Hamar, og 45 minutter fra Gjøvik.

I Feiring har vi byggeklare tomter. Se hus til salgs i Feiring på Finn.no

Eller ta kontakt med Feiringminister Leif Melby, telefon 91370126, e-post: feiringminister@feiring.info