somareienesandresen

Det er nå snart tolv år siden Stig, Anne Brit og Rebekka flyttet fra Josefines gate i Oslo til Bamrudveien i Feiring. Familien hadde ingen tilknytning til Feiring og så det ikke som noe mål i seg selv  å flytte på landet. Men da den arkitekttegnede kunstnerboligen sto annonsert til salgs i Norske Billedkunstneres medlemsblad, slo de til og ble «feringer». – Vi ble tatt godt i mot i Feiring og lot oss begeistre over kulturlivet og ressursene i bygda, forteller Anne-Brit.

Nærheten til byen var en av grunnene til at det ble nettopp Feiring, og etter å ha investert mye i å modernisere boligen, lever de nå «urbant på landet» med innholdsrik hage hvor de kan nyte livet sommerstid.  De har ofte besøk av familie fra Stavanger og Trondheim.  – Som kunstnere ble vi fascinert av innlandslyset over Mjøsa og åpenheten i landskapet, forteller Stig, som er etablert, profesjonell kunstner med atelier i Feiring. Han stiller ut sine arbeider og selger grafikk i flere gallerier i hele landet, og arbeider med lithografi både i Norge og Spania. Anne Brit er kunsthåndverker, men arbeider nå som pedagogisk leder i Feiring aktivitetsbarnehage i tillegg til å ha atelier hjemme. Hun har holdt keramikk-kurs i verkstedet hjemme, er aktiv med utstillinger og utsmykninger og ellers engasjert i mye av kulturlivet i bygda.

Rebekka går på ungdomstrinnet på Feiring skole. Dit bruker hun 4 minutter på stien gjennom granskogen. På fritiden er hun med venner, lager musikk og danser på Eidsvoll Ballettsenter, noe hun har gjort i 9 år. Til ballettsenteret tar det 20 minutter med bil. Hun er medlem i Eidsvoll Ballettsenters Dansekompani, EBAS, og holder dansekurs/klubb i hip hop i Feiring.

Anne Brit og Stig har juleutstilling under Coop-en 10. og 11.desember 2012.

————–

Artikkelen er en del av  serien «Bo i Feiring» som etter hvert vil ligge under menyknappen «Flytte til Feiring», for at potensielle innflyttere kan kunne lese om hvordan folk bor, lever og jobber med base i Feiring. Vi ønsker å vise mangfoldet av folk som er bosatt i bygda og å vise at Feiring kan være et godt alternativ hvis du vil bo landlig i nærheten av byen.

Vil du dele din «bo-profil» med oss? Ta kontakt!