Tore Bjørnstad (40) vokste opp i Feiring, men som mange andre ungdommer, reiste han ut for å ta utdannelse. Under utdannelsen på Öland i Sverige traff han Lisa Therell (34), og da de fant ut at de ville leve livet sammen, startet prosessen med å finne ut hvor de ville bo. – Da vi satte oss i tenkeboksen visste vi bare én ting, og det var at uansett hvor i verden vi skal bo, skal vi bo sammen, forteller Lisa. Deretter fant de ut at de delte de samme ønskene for et familieliv: Gode oppvekstvilkår for barn, vakker natur og et aktivt kultur – og friluftsliv. Derfra til Feiring var ikke veien så lang.

Therell Bjørnstad
Trives i Feiring: Hjemflytta fering Tore Bjørnstad med Oscar (3), Leon (1) og svenskfødte Lisa (34)

 

– En sommer for mange år siden dro vi til Feiring for å føle på stemningen, forteller Lisa. Født og oppvokst i Sverige var hun nemlig ikke helt overbevist om at Tores barndomsbygd var stedet hun skulle slå seg ned, en tvil Tore forsåvidt også delte. – Vi var overrasket av den åpenhjertige stemningen som møtte oss. Kriteriene vi hadde satt for et fremtidig bosted, så ut til å kunne oppfylles. Den sommeren ble vi overbevist om at Feiring var et ”bedre sted å bo”, forteller Lisa.

Nå bor hele familien i Tores barndomshjem på Stenberg, med Tores foreldre i nabohuset. Oscar kom til verden i 2008, og to år senere kom Leon.

Flerbrukslåve
Juleverksted på Stenberg
En låve på gården gir mange muligheter. Man kan invitere til julekafé, for eksempel.

Tore er utdannet møbelsnekker, og i låven på gården innredet han fort et verksted og startet opp eget snekkerfirma. Han drev som selvstendig næringsdrivende i flere år, men da Oscar ble født fikk han behov for litt mer forutsigbar hverdag og fikk jobb som aktivitetsleder i Feiring barnehage. Nå har han søkt tilbake til snekkeryrket og jobber som arbeidsleder på Orbit Arena i Hurdal, 20 minutter med bil over åsen. I verkstedet pusler han fortsatt med saker og ting, og innimellom har det også fungert som juleverksted med kafé for naboer og venner.

Pendler til Gardemoen

Da de flyttet til Feiring var Lisa enda ikke ferdig med mastergraden i landskapsarkitektur, men fikk ordnet det slik at hun tok noe av masteren på universitetet på Ås og praksis og hovedoppgave knyttet til Ullensaker kommune. Etter eksamen fikk hun jobb i Ullensaker kommune.  Lisa gleder seg nå til å ta fatt på ny jobb i et arkitektfirma på Gardermoen. Hun skal bytte ut bilen med buss, og gleder seg over kortere reisetid med ny E6, og billigere takster. – 30 minutter til døra på jobben og 590 kroner for månedskort er absolutt til å leve med, mener Lisa.Oscar og Leon går i Hoppensprett Feiring aktivitetsbarnehagen. – Vi er veldig fornøyde med barnehagen. Ungene trives godt, og vi får gode referat på hvordan dagen har vært når vi henter. Og når ungene kommer i skolealder, er det kun fem minutters gange til skolen som presterer de beste resultatene i Eidsvoll kommune, sier Lisa.

———————————

Artikkelen er en del av  serien “Bo i Feiring” som etter hvert vil ligge under menyknappen “Flytte til Feiring”,  for at potensielle innflyttere kan kunne lese om hvordan folk bor, lever og jobber med base i Feiring. Vi ønsker å vise mangfoldet av folk som er bosatt i bygda og å vise at Feiring kan være et godt alternativ hvis du vil bo landlig i nærheten av byen.

Vil du dele din “bo-profil” med oss? Ta kontakt!