Det 38. Mjøsa Rundt går av stabelen søndag 10.juni. Med andre ord, på tide å starte grunntreninga hvis du har tenkt å være med! Mjøsa Rundt har blitt arrangert siden 1975, og har de siste årene hatt et deltagerantall på rundt 800.

Rittet arrangeres 2 uker før Den Store Styrkeprøven, og mange bruker Mjøsa Rundt som oppkjøring til dette. Rittet arrangeres med puljestart. Det blir 50 ryttere i hver pulje, og 5 minutter mellom hver puljestart.

På grunn veiarbeid mellom Tangen og Minnesund vil det i år bli to distanser. Den lengste løypa blir 265 km, og kort løype blir 207 km. Kort løype går over Mjøsbrua i stedet for om Lillehammer. Det blir 5 matstasjoner på lang løype. Det serveres som vanlig brødmat etter målgang på Feiring skole. Det tas fortsatt forbehold om endelig godkjenning av politi- og vegmyndigheter mhp. bruk av Mjøsbrua.

Kort løype er i utgangspunktet ment for utøvere som brukte 8 timer eller mer på den opprinnelige distansen, 226 km.

Les mer på Feiring idrettslags hjemmesider

Mjøsa rundt
Kenneth Flatmo debuterte i Mjøsa rundt i fjor. Kanskje du tar utfordringen i år?