Tre år etter forrige forestilling, er Påskeeggerøre endelig tilbake! Palmehelga kan du igjen oppleve den eksentriske bonden Paal Hønesen og alle hans fjærkre på Eggerud gård. Forestillingen ble første gang satt opp på Fløygir i 2003, og er senere spilt i 2004, 2007 og 2009.

Påskeeggerøre 2012 - ensemble
Skuespillere og produksjonsapparat i Påskeeggerøre 2012

– Vi har fått med oss mange av de tidligere skuespillerne og folka i apparatet rundt, men vi har også fått noen nye, sier manusforfatter og regissør Lisa Brodshaug. Som muskuløse broilere får vi i år se Morten Haugli og Christer Holtet Dahlin, mens Anne Ekornholmen og Åse Karin Nerbø har overtatt kaklehønenes verpeplasser. – De er alle drevne skuespillere og sangere som kommer til å løfte forestillingen enda noen hakk, spår regissør Anders Venger, og legger til at det garantert blir enda mer galskap denne gangen.

Morten Haugli og Christer H Dahlin tester musker og kostymer til årets oppsetning

Første øving foregikk på Fløygir i helga, og det var god stemning og høy kaklefaktor da skuespillerne prøvde å finne «hønelynnet». Det ble børstet støv av kostymer, egg og replikker, og overraskende mye satt som det skulle allerede. Påskeeggerøre har premiere på Fløygir fredag 30.mars kl 19.00 og spilles også lørdag 31.mars og søndag 1.april (palmesøndag).

Hvem spiller hanen Bendik Rabalder i årets oppsetning av Påskeeggerøre, mon tro?