20.-21.januar ble det avholdt aktivitetslederkurs på Feiring skole. Kurset var initiert av Feiring motorklubb og var rettet mot personer som har ansvar for aktivisering av barn. I løpet av helga fikk deltagerne en innføring i både teoretisk og praktiske sider ved barneaktivitet. – Deltakerene hadde en lærerik og morsom helg, forteller Heidi Aasen. Her kan du lese mer om hennes opplevelse og se bilder fra kurset.

Du kan også lese om kurset på Feiring Idrettslags hjemmesider

Fredag kveld og første økt på lørdag gikk vi gjennom lover og regler, forsikring, etiske retningslinjer, mål og verdier i barneidretten. Utgangspunktet for all aktivitet i norsk idrett bygger på 4 grunnverdier: Glede, fellesskap, helse, ærlighet.
Etter lunsj på lørdag var det tid for skilek. Kursleder Ronnie Holmen laget en enkel, men utfordrene løype med forskjellige aktiviteter med ski på beina. Blant annet gikk vi løypa bundet sammen to og to. Ronnie medelte oss at alt vi kan gjøre inne kan vi også gjøre ute, han kalte det hybridaktiviteter, og dette fikk vi flere tips på.
Søndag brukte vi første økt til årsplanlegging av et aktivitetsopplegg for barn mellom 3 og 12 år. Etter lunsj fikk vi igjen se hvordan man med enkle midler kan lage en hinderløype i gymsalen. Og etterpå måtte vi selvsagt «slite» oss gjennom den.

Jeg tror jeg har alle med meg når jeg sier at det var et veldig bra kurs som kan anbefales for alle som har ansvar for barneaktiviteter, ikke bare idrettslag, men også skole, SFO og barnehager og alle andre som ønsker å gjøre noe for barn og ungdom.

Vil med dette takke deltakerne og kursleder for en fin helg. Takker også 9.klasse ved Feiring skole for deilige baguetter og skolebrød som de solgte i lunsjpausa.

Feiring Motorklubb
Heidi Aasen

Aktivitetslederkurs
Jonas i full rulle under oppsikt av kursleder Ronnie

 

Aktivitetslederkurs
Solveig fullførte hele hinderløypa med stil og smil
Aktivitetslederkurs
Alle deltakere klare for skilek. Fra venstre Solveig Fagerli, Bjørn Saksberg, Nina Stefferud, Ronnie Holmen (kursleder), Ørjan Brodshaug, Bård Holtet Aasen og Jonas Haarberg Bolgen. Heidi Aasen står bak kamera.
Aktivitetslederkurs
Skilek med sammenbunde bein