Fløygir ble bygget i 1920, og er hele Feirings ”storstue”. Her holdes 17.mai, fester, konfirmasjoner, bryllup, dåp, minnestunder, årsmøter, middager, teaterforestillinger og mye mer. Fløygir eies av Feiring ungdomslag. I 2011 overtok  Feiringregjeringa driftsansvaret for huset. Feiringregjeringa og Feiring ungdomslag har skrevet en avtale om ansvarsfordelingen rundt Fløygir.

floygir

Vedlikehold

De siste årene er det gjort en god del vedlikeholdsarbeid. Huset er malt utvendig, vi har fått installert varmepumper, scena har fått et løft, nytt teaterlys, nye lampeskjermer i Veslesalen og Storsalen, nytt golv i Veslesalen, vaskerom/ bøttekott er utbedra, det har kommet på plass nye godkjente brannslokningsapparat og trådløse røykvarslere, gallerifronten og vinduskarmer er malt, og det er gjennomført storstilt rydding av lageret under scena. Det aller meste er gjort på dugnad. Det som nå står for tur er nytt golv i Storsalen, ny himling og nytt golv i gangen, ny garderobe, ny inngangsdør, nye stoler og arbeid på vann og kloakksystem. Utbedringslista er lang og den stopper egentlig aldri.

Økonomi

Fløygir drives uten fast tilskudd fra kommune eller stat. Å drifte Fløygir et år, bare i løpende utgifter som strøm, forsikring, kommunale avgifter og utstyr som lyspærer, toalettpapir, vaskeutstyr etc., koster ca 80 000 kr. I tillegg kommer utgifter til vedlikehold og oppgraderinger.

Inntektene genereres fra utleie og fra arrangementer hvor overskuddet doneres direkte til driften av huset. Alle teateroppsetninger de siste årene, som f.eks «Påskeeggerøre», «Ungen» og «Bygdejævler», er gjort på 100 prosent dugnad og inntektene har gått til driften av huset. Inntekter fra Påskemesse, Mimrefest og andre arrangementer har også gått til huset. I tillegg har vi fått noe midler fra Eidsvoll kommune etter søknad.

Vi tror de fleste er enig med oss i at Feiring trenger Fløygir. Vi håper derfor at lag, foreninger, bedrifter og enkeltpersoner vil være med på det felles krafttaket som settes i gang nå, slik at vi alle kan få et Fløygir som vi er stolte av.

 

Hvordan kan du bidra?

 

  • Pengebeløp kan settes inn på Fløygirs huskonto: 2050 03 58379, eller betales via giro som i disse dager legges ut i alle postkasser
  • Still opp på arrangementer eller arranger noe selv – til inntekt for Fløygir! Quiz, heklekurs, diktkveld, konsert, matkurs… hva kan du bidra med?
  • Sponsing. Har du en bedrift eller forening og vil gi penger mot positiv markedsføring? Ta kontakt, så finner vi ut hvordan.
  • Dugnad. Kom på dugnad når det annonseres! Eller arranger egen! Dugnad er sosialt og effektivt når vi er mange. Kanskje du kan ta i et tak når vi skal legge nytt gulv, når scenerommet skal pusses opp? Eller er du elektriker og kan gi en hjelpende hånd med ny belysning i gangen?

Vi hører gjerne fra deg!

Ta kontakt med driftsstyret v/Tore Bjørnstad, telefon 918 36 421, e-post: toresnekker@online.no

eller Feiringminister Leif Melby, telefon 91370126, e-post: feiringminister@feiring.info

 

Bilder fra dugnad 2010

Dugnad på Fløygir
Feiring ungdomslags fritidsklubb - mange gode minner fra 80- og 90-tallet
Dugnad på Fløygir
Veslesalen får nytt golv
Dugnad på Fløygir
Gamle teaterkulisser må vike plassen for nye
Dugnad på Fløygir
Dugnadsgjengen tar seg ei velfortjent matpause