– Vi ser mer og mer verdien av å bo slik vi gjør, i rolige og romslige omgivelser, sier Ole Martin Hagen (29). I 2008 ble han og familien feringer etter å ha pusset opp og flyttet inn på småbruket Krestensrud i Nord-Feiring.

Miriam (30) er oppvokst på Eidsvoll Verk, og Ole Martin (29) er sørlending oppvokst på Hornnes i Aust-Agder. Etter mange år som studenter, på ulike bosteder i Kristiansand, følte de seg klare for å «lande». Datteren Tomine var da bare noen få måneder gammel. – Vi ville kjøpe hus, et sted som vi kunne falle til ro og bo lenge, kanskje livet ut, forteller Miriam. De var i utgangspunktet helt åpne, men hadde en felles drøm om «småbruk» på landet, aller helst ikke for langt unna et av foreldreparene.

hagen
- Vi er glad i friluftsliv, og tilgangen til naturen, skiløyper og turterreng betyr mye, sier Ole Martin og Miriam. For anledningen med skogsbart.

Full klaff

Etter noen måneders søk på Finn.no kom de over et lite, gammelt hus i Nord-Feiring. – Ærlig talt var vi ganske skeptiske, sier Ole Martin. I ettertid er de glad de valgte å gi det et forsøk. I mai 2007 kjørte de inn på tunet i Krestensrud, og skjønte med en gang at dette var stedet de hadde drømt om.

Ole Martin er utdannet lærer og var heldig og fikk jobb på Feiring skole med det samme. Som nye i bygda følte de seg veldig godt tatt imot. – Vi ble blant annet ønsket personlig velkommen av en representant fra Feiringregjeringa som troppet opp i tunet med velkomstbrev og gavekort, forteller paret, som raskt ble involvert i alt fra trillegruppe til Feiringregjeringa og teater. Ole Martin ble valgt inn i oppvekstdepartementet, mens Miriam ble rekruttert inn i skuespillerstaben i Jernverksspillet, der hun de siste årene har spilt rollen som Madam Klouman. Senere har de engasjert seg i søndagsskolearbeidet, og gleder seg over at søndagsskolen engasjerer mange barn i bygda.

Krestensrud5
I fjor høst arrangerte Miriam og Ole Martin marked i Krestensrud og "halve bygda" kom for å se og kjøpe.

Familie på fem

Etter fire år i Feiring trives familien fremdeles veldig godt og har opparbeidet seg et nettverk av venner og kjente. Etter at Teodor ble født i 2009 og Matteus i 2011 er de nå fem i familien. Miriam, som også er utdannet lærer og har jobbet på Råholt ungdomsskole, har valgt å bruke tiden hjemme sammen med ungene mens de er små. De er mye ute i naturen med ungene, og setter stor pris på nærheten til for eksempel skiløyper og turterreng. Nærheten til Gardermoen er heller ikke så dumt når hele familien skal avgårde på besøk til slekt og venner på Sørlandet.

Bedrift på tunet

Ole Martin jobber og trives fremdeles veldig godt på Feiring skole, og synes det er en god skole for både elever og ansatte. Han har imidlertid trappet ned noe fra og med i høst til fordel for en drøm om å etablere egen snekkerbedrift. Etter investering i verkstedlokale og maskiner har han siden i høst laget spesialtilpassede innredninger og møbler til kunder både i og utenfor bygda. -Det har vært en god start med mange oppdrag, forteller Ole Martin, og ønsker nye kunder hjertelig velkommen til «Krestensrud innredning». Med hovedkontor i Stubberuddalen, Nord-Feiring.

—————————-

Artikkelen er en del av  serien “Bo i Feiring” som ligger under menyknappen “Flytte til Feiring”. Hensikten er at potensielle innflyttere skal kunne lese om hvordan folk bor, lever og jobber med base i Feiring. Vi ønsker å vise mangfoldet av folk som er bosatt i bygda og å vise at Feiring kan være et godt alternativ hvis du vil bo landlig i nærheten av byen.

Vil du dele din “bo-profil” med oss? Ta kontakt!