Visste du at vi har ei kjerke midt oppå Feringåsen? Trøllkjerka heter den, og den har Herrens egen himmel som tak. Her er det både tårn og prekestol, og ser du nøye etter ser du nok både krusifiks og døpefont, skapt av naturen sjøl.
Nå skal Trøllkjerka fram i lyset igjen! En gjeng med driftige karer har rydda løypa og området rundt Trøllkjerka og Prekestolen, og satt opp stolper med skilter og opplysningstavler. – Finere runde på Feiringåsen er vanskelig å finne, sier Leif Røise, en av karene bak dugnaden. Turen starter ved Melby, går over Melbyhøgda i variert terreng og har innlagte utsiktspunkter.
Den nyrydda turstien blir offisielt innviet under midtsommerfesten Moro ved Mjøsa. Søndag 17.juni går nemlig den tradisjonelle «bygdevandringen» til Trøllkjerka.
Kafferast må til når det er dugnad. Fv: Arild Flesvik, Børre Brodshaug, Vidar Melby, Kai Melby, Håkon Stefferud
Karer i aksjon
Glimt av Trøllkjerketårnet
"Underveis traff vi på en liten trøllunge som lurte på åffer det hadde vørti sånn trafikk i kjerka hass"
Ingenting å si på utsikten på veg ned igjen fra Trollkjerka