Søndag 17.juni inviterer Feiringregjeringa og turgruppa i Feiring Idrettslag til skogsvandring og i forbindelse med midtsommerfestivalen Moro ved Mjøsa. Turen går til Trøllkjerka, hvor vi skal åpne den nye trim-og kulturløypa som er gjort i stand på dugnad denne våren. Der blir det møte mellom hurdølinger og feringer/eidsvollinger, og ordførerne fra de respektive kommuner er med. Hurdølinger og eidsvollinger/feringer med sine ordførere møtes på Brurbakken for så å gå sammen inntil Trøllkjerka, ankomst ca.12.00. Her vil det bli gitt en kort orientering om historikk og kultur knyttet til Trøllkjerke-runden. Det vil bli ei pause fram til ca.13.00 før feringa tar med seg Madsen ned til sivilisasjonen igjen, og Bålsrud og hurdølingene tar turen vestover igjen. – Det at feringer og hurdølinger møttes på åsen er en gammel tradisjon, forteller Feiringminister Leif Melby. Høgdevegen, som går fra Melby i Feiring til Melby i Hurdal var postveg fram til ca 1880 og prestveg fram til ca 1920, siden Feiring og Hurdal hadde felles prest helt fram til ca 1970. – Langs Høgdevegen er det satt opp ni tavler som forteller litt om steder langs vegen, forteller Leif. Det er historiene knyttet til Høgdevegen og Trøllkjerka som skal gi denne rundturen noen ekstra opplevelse, samt at den passerer noen virkelig flotte utsiktspunkter.

For feringa og Madsen starter turen kl 10.30 på Melby i Feiring (starten på Høgdevegen, bak hoppbakken på Melby).

Pakk sekken med litt mat, drikke, noe å sitta på og bli med på en opplevelsesrik tur på åsen mellom Hurdal og Feiring!

Les mer: Trøllkjerka fram i lyset

Ordfører i Hurdal, Runar Bålsrud (Foto: EUB)
einarmadsen
Ordfører i Eidsvoll, Einar Madsen (Foto: EUB)

Klipp fra EUB 1986

trollkjerka_klipp