Det er etter hvert blitt tradisjon med regnvær under midtsommerfesten Moro ved Mjøsa, og årets festival var intet unntak. Det startet bra under festivalkroa fredag kveld, men lørdag våknet bygda til silende regn og mange drøyde nok med å ta turen ned til Årneslandet i håp om bedring. Så ble det da perioder med opphold til tilløp til sol utover dagen, og til kvelds la Mjøsa seg blikkstille og skyene forsvant, og de som tok turen ut fikk en flott kveld i Årneslandet. Søndag var det perfekt turvær, da hele 90 personer samlet seg ved Trøllkjerka på åsen mellom Feiring og Hurdal.

– Til tross for noe ustabilt vær har vi gjennomført nok ei flott festivalhelg, oppsummerer Feiringminister Leif Melby. Vi har lært oss å leve med usikkerheten er norsk sommer bringer med seg rent værmessig, og ved å kjøre nøkternt løp klarer vi å styre unna avlysninger og økonomiske tap ved dårlig vær, sier han. Han anslår at årets festival kan ende med et lite overskudd.

Og vinneren ble…

Åneskøl opp, konkurranseklasse: Kristian Monsen Ull/Kisa (24.14)

UngKunst 2012: Sturla Melby, Christine Flesvig og Jannicke Haugen (foto)

Hovedgevinst i lotteriet (bålpanne sponset av Disserud Fjøs og Maskin): Frank og Mette Olsen

Hamsterbingo: Liv Stefferud, Ivar Røise Saxhaug, Hafdis Oliveiros Einarsdottir, Aina Haarberg, Hanne Jevnaker

Fotballkamp: Minnesund Palace (5-4)

Feiringkviss: Hans Ekornholmen, Jan Kr Brodshaug, Tove F. Brodshaug, Leif Melby og Irene Brodshaug

 

Stort engasjement på "Feiring-kviss" under festivalkroa på Hansstuen fredag kveld. Hva betyr "vørkje" og hvor stort er Feiring i areal?
Hoppeslott var et nytt - og populært - innslag under Moro ved Mjøsa
Gjørmete i første sving under motbakkeløpet Åneskøl opp.
Imponerte jurymedlemmer studerer ung kunst. F.v Anne-Brit Soma Reienes og oppvekstminister Raymond Skålerud.
Leder i Feiring IL, Geir Aasen, deler ut medalje til alle unger som deltok i allidrettslekene og i Åneskøl opp
Hamsteren valgte i år hus nr 1 og fem glade vinnere kunne dele premiepotten.
Feiring County Football Club (FCFC) hadde solid ledelse til pause, men takla dårlig å spille i oppoverbakke, og led et surt tap for naboene.
Minnesund Palace kunne hente hjem 5-4-seier på bortebane i Feiring
Oppklarning til kvelds og de mest standhaftige festivaldeltagerne kunne hygge seg ved midtsommerbålet til langt på kveld
Ordfører Madsen kom med sitt folk fra Melby i Feiring, mens ordfører Baalsrud fulgte hurdølingene. Det ble et hyggelig møte ved Brurbakken før vi gikk sammen inn til Trøllkjerka
"Jeg syns ikke det ligner på ei kjerke. Jeg syns det ligner på en haug med stein", sa Sturla (6). Mange var nok enig, men de fleste lot seg likevel imponere over formasjonene i naturen ved Trøllkjerka på Feiringåsen.
En av flere nydelige utkikkspunkter på Trøllkjerkerunden.
Omtrent 50 personer valgte å ta turen opp til Feiring kirke på rockegudstjenesten som ble avslutningen på årets Moro ved Mjøsa. Bandet (B.Rundhaugen, R.Limbodal, J.Langgård, L.E.Fjøsne) spilte bl.a. Amazing Grace, Purple Rain og Stand by Me. Som en avslutning på Moro ved Mjøsas siste arrangement sang alle Feiringsangen, og helt til slutt Shalala av B. Eidsvåg.

Se flere bilder i Romerikes Blad på nett

Det ligger enormt mange dugnadstimer og mye innsats bak Moro ved Mjøsa. Feiringregjeringa takker lag og foreninger, enkeltpersoner og sponsorer for samarbeidet! Og ikke minst en takk til dere som deltok på våre arrangementer!