Per Otto Flesvik har i sommer vært vertskap for amerikanere på leting etter sine røtter i Feiring. Vi har fått denne beretningen fra besøket:

Gjensyn med Norge

Sommeren 2010 kom Vikie og Larry Bakken fra Lakeville utenfor Minneapolis på noen timers besøk til Feiring. Larry hadde slekt født på Alnes tidlig på 1800-tallet, og er i slekt med folkene på Stigersand og de besøkte begge stedene. Før de reiste hjem oppsøkte de Statsarkivet og fikk god hjelp til å få kopier av en del slektshistorie.

Høsten 2011 ble det en del slektsgransking med tilhørende e-poster til og fra USA.

Resultatet ble planlegging av ny tur til Norge, og 31. mai landet de på Gardermoen.

I 4 uker har de fartet rundt i leiebil, på Vestlandet, i Gudbrandsdalen og en svipptur inn til Falun hvor Vikie har svensk slekt. De tok også en tre dagers tur med fly til Tromsø for å oppleve midnattssolen.

amerika
Larry Bakken var svært glad for å komme til Feiring og få hilse på sine slektninger.

Den siste uka gjestet de Feiring og ble guidet rundt på trivelige besøk til steder Larry har tilknytning. Først på Alnes og deretter besøk hos Solveig og Hans på Stigersand. Neste dag inviterte Gunhild og Odd til Langgaard, Larry og Odd er i fjern slekt. Så var det til Svendby hvor Gudmund tok i mot. Dag 3 ble det Strandengen og deretter til Vidar i Sandviken, og tida går fort når ivrige jegere utveksler erfaringer. Videre til Sø-Berger hos Hanne og datter og deretter et besøk i kirka.

amerika2
Larry og Vikie besøker Hanne Hilde og Johanna i Sø-Berger

Et kort besøk til Marit og Jan i Skomakerbekken ble til nærmere 5 timer. Larrys oldefar, født i 1830, het Even Anderssen Skomakerbækken. Men grunnet problemer med æ-en i sitt nye hjemland endret han navnet til Bakken. Men han krevde at det på hans gravminne skulle stå hans opprinnelige navn.

St.Hansaften dro Vikie og Larry på besøk til slekt i Stange og ble umiddelbart invitert til bryllup i familien i Tangen kirke samme kveld.

27. juni lettet de fra Gardermoen for hjemtur til Minneapolis.

Før amerikagjestene forlot Alnes fikk de, til stor begeistring, hver sin jakke av Lisbeth og Tor-Henning som takk for besøket og bevis på medlemsskap i Søndre Alnes Timber Team.