Skurven er en av toppene i Feiring som rager over 600 m.o.h, og inngår derfor i F.I.Ls populære «Feiring 12-toppers». Søndag 29. juli fortsetter Trim og turgruppa med sine fellesturer, og turen går altså denne gangen til Skurven eller Benseriskurven som mange i Feiring kaller toppen. Skurven er 646 m o.h. og er den fjerde høyeste på Feiringåsen. Mot øst ser en Mjøsa og mot nord blinker det i flere vatn, som Ofsettjennet, Bladtjennet og Langtjennet. Mot vest ser en rett på Hersjøfossen og Hersjøen. Til dere som synes at Skurven har vært vanskelig tilgjengelig kan vi fortelle at den 29. juli vil en nyoppmerket sti være klar med utgangspunkt fra «Marius plass» –  eller rettere sagt krysset der en tar av til Haukåsen fra bilvegen mellom Almeli og Kleivtjennet.

Vi møtes som vanlig kl. 11.00 ved Fløygir.

14.07.12. Utsikt mot Mjøsa 002
Utsikt mot Mjøsa fra Skurven, 646 m.o.h.