Direktør for Den Norske Opera og Ballett, Tom Remlov, kommer til Feiring jernverk under Jernverkshelga lørdag 4.august. Dette er ett av flere høydepunkter i årets jernverkshelg i Feiring.

Når den trettende Jernverkshelga sparkes i gang fredag 3.august kl 19.00 blir det med en spesiell åpning. Eivind Peder Hveem fra Olavskilden arbeidslag på Toten kommer for å overrekke en gave til Feiring jernverks venner. I sitt arbeid med å ta vare på og restaurere kulturminner har de kommet over ei jerngryte. Ifølge direktøren ved Mjøsmuseet, Arne Julsrud Berg,  er det overveiende sannsynlig at denne gryta i sin tid ble støpt i Feiring jernverk. Jerngryta skal nå gis tilbake til verket og dette skjer rett før nypremieren på «Menn av malm, jenter av jern».

Teaterforestillingen spilles for 44. gang på premierekvelden og lørdag spilles «Menn av malm, jenter av jern» to ganger. I fjor var det kulturminister Anniken Huitfeldt som åpnet den populære kulturhelga, mens i år har direktøren for Den Norske Opera og Ballett, Tom Remlov takket ja til oppdraget med å holde en tale i forkant av forestillingen lørdag klokka 18.00.

Som avrunding på helga kommer ordfører i Eidsvoll, Einar Madsen søndag 5. august og vil si noen ord i etterkant av årets siste forestilling av «Menn av malm, jenter av jern» klokka 17.00.

Se hele programmet for Jernverkshelga her!

Rundt 60 lokale skuespillere og musikere deltar i årets oppsetning av det historiske spillet som i år regisseres av Hans Ekornholmen.

 

Direktør ved Den Norske Opera og Ballett, Tom Remlov, åpner Jernverkshelga 2012. Foto: Erik Berg, operaen.no