Leiligheten på Fløygir har stått tom i mange år, men nå sørger ekteparet Adriana Gorska og Oscar Gomez for at det igjen lyser i vinduene. Ekteparet flyttet til Feiring for en måned siden og stortrives på loftet på Fløygir. – Det er lite, men stort nok – større enn leiligheten vår i Madrid, forteller Adriana. Paret har bodd de siste fire årene i Spania, men den økonomiske krisen tvang dem til å se etter nye muligheter. Siden Adrianas søster Agatha er bosatt i Feiring begynte de å snuse på muligheten for å starte et nytt liv her. Gjennom kjente fikk de høre om leiligheten på Fløygir som står tom, og det tok ikke lang tid før de flyttet inn med datteren Milena (5 mnd).

Paret er svært begeistret for bygda de har bosatt seg i. – Vi føler oss veldig velkommen, forteller de. Folk hilser når vi går forbi, og slår gjerne av en prat, selv om vi ikke snakker norsk. Adriana er fra Polen, mens Oscar er fra Colombia. De to møttes i Boston i USA da Adriana var student, og flyttet senere til Madrid. Det er blitt mange språk på veien, og nå er de klare for å lære seg norsk. På veggen ved kjøkkenbordet henger gule post-it-lapper med norske ord, og Adriana er allerede godt i gang. – En dame jeg møtte da jeg var på trilletur tilbød seg å undervise meg, så jeg kastet meg ut i det, forteller hun. Nå får hun undervisning en time i uka, har fått seg deltidsjobb og ser fram til å lære enda mer. At hun nå kommer i jobb åpner opp for muligheter for at også Oscar kan få oppholds-og arbeidstillatelse. Siden hun er polsk statsborger er hun EØS-borger med de rettigheter som hører med, og reglene er at hans muligheter avhenger av at hun har fast inntekt. Oscar er håndverker, med lang erfaring både med snekring og maling. Han er er svært utålmodig på å komme i gang med å jobbe. – Nå håper vi papirene snart kommer i orden slik at vi kan jobbe og leve som normalt, sier de.

Hvis det går som paret ønsker kan lille Milena på 5 måneder se fram til en oppvekst i Feiring. -Perspektivet endrer seg når man får barn, sier Adriana. Plutselig er frisk luft og trygge omgivelser veldig viktig. Vi er heldige som fant Feiring, og vi håper vi kan bli her, sier Adriana. Paret vil veldig gjerne bli kjent med flere og delta på aktiviteter i bygda. – Vi prøver å få med oss ting som skjer. Jernverkshelga er allerede plottet inn i kalenderen, forteller de to.

Når de går tur titter de på husene og drømmer om en enebolig med hage. Men foreløpig er Fløygir helt topp, synes paret. – Tenk –  vi har utsikt til skogen og kan sovne til lyden av en brusende bekk! Det kunne vi bare drømme om i Boston og Madrid, smiler de to nye feringene.

Hvis det går som Adriana og Oscar vil, får Milena (5 mnd) vokse opp i Feiring