De som gikk på dansefester i bygda og omegn på 60-tallet husker sikkert The Bumble Bees. Bandet hadde sitt utspring i Feiring og hadde sin første spillejobb på Fløygir i 1965. Besetningen endret seg flere ganger i de årene bandet holdt på, og på Fløygir 15.september samles gutta som utgjorde bandets siste besetning, nemlig Egil Arne Bakken, Rune Melby, Jørn Brodshaug, Geir Asprusten, Arvid «Akke» Strand og Tore Nordahl.

Et annet Feiringband blir også å finne på scena denne kvelden. «Telepøbbies» har spilt siden 2001 og består av Richard Limbodal (vokal og gitar), Leif Erik Fjøsne (gitar og kor), Vidar Lindstad (bass og kor), Bård Rundhaugen (trommer) og Jan Langgård (keyboard og kor). Mange av disse var også med i legendariske Voice som mange sikkert husker fra festene på 80-tallet. Det blir gjenhør med flere gode, gamle Voicelåter, så her blir det noe for en hver smak og generasjon.

– Vi trenger stadig inntekter for å holde Fløygir i gang, og som en del av den store dugnaden har bandene tilbudt seg å stille opp gratis for det gode formål, forteller kulturminister Anne-Lena Ekström. Hun oppfordrer samtidig andre om også å stille opp. – Det trengs frivillige til trivselsvakter og kafé denne kvelden, og har du noen timer å avse vil vi gjerne at du tar kontakt! Anne Lena kan nås på e-post kulturminister@feiring.info, eller på telefon 951 19 355. Vi oppfordrer spesielt bygdas nye innbyggere til å melde seg til å gjøre en jobb denne kvelden. – Dette er en fin måte å bli kjent med folk og bygda på, sier Anne Lena, som lover god forpleining av frivilligstaben.

Les mer: Vi søker mannskap til mimrefesten

Telepøbbies på Fløygir juni 2011
bumble2-s
Bumble Bees - opprinnelig besetning ca 1965. F.v Øivind Brodshaug, Odd Brodshaug, Åge Bekkedal, Tore Nordahl og Arvid "Akke" Strand (liggende foran)

 

Bakerst f.v: Arvid "Akke" Strand, Frank Delbekk, Tommy Emilsen Foran f.v: Tore Nordahl, Vidar Stenerud
Historien om The Bumble Bees

The Bumble Bees ble dannet i 1963/64 etter initiativ fra Arvid Strand og Tore Nordahl. Den første besetningen besto av Arild Melby (Komp.gitar), Øivind Brodshaug (Elektronisk trekkspill), Odd Brodshaug (Bassgitar), Tore Nordahl (Sologitar), Arvid Strand  (Trommer/vokalist)

Første spillejobb var på Fløygir i Feiring, men bandet fikk snart spillejobber på forskjellige lokaler og festplasser på Toten. Arild Melby valgte etter kort tid å forlate bandet og ble erstattet av Åge Bekkedal fra Minnesund.

Populariteten steg og det ble uttallige spillejobber på kjente steder i nærområdene, spesielt Festiviteten, Badet på Lena, Sillungen, Elvely, Skreiaparken og ikke minst Fløygir i Feiring.

Etter hvert ble Odd og Øivind Brodshaug erstattet av Vidar Stenrud på Hammondorgel, Frank Delbekk på sologitar, og Bjørn Finnbråten på trommer (alle fra Eidsvoll). Tore Nordahl skiftet over til bassgitar og Arvid Strand overtok som vokalist. Dette ble den faste besetningen i mange år fremover.

I denne perioden ble The Bumble Bees kjent langt utover Eidsvolls grenser og det ble utallige spillejobber i hele østlandsområdet samt på vestlandet.

Bandet «smeltet» etter hvert sammen med et annet Feiringband, nemlig the Sparrows, og det er denne besetningen som stiller til mimrefest på Fløygir 15.september.

I 1968 kom bandet i kontakt med den verdenskjente stjernesangeren Al Bishop som hadde etablert seg i Norge, etter mange år som medlem av den verdensberømte gruppen The Deep River Boys. Dette førte til et 3 årig langt samarbeid som gjorde Al Bishop og The Bumble Bees svært populære i Norge. Det ble i denne perioden mange lange og slitsomme turer på veiene, men opplevelsene var fantastiske.

Av spesielle høydepunkter kan bl.a. disse nevnes:

  • St. Hans aften på Starum på Toten hvor The Bumble Bees opptrådte sammen med bl.a. Erik Bye, Engerdal & Stordal og for minst 5000 mennesker.
  • Årdalsdagene i Øvre Årdal på vestlandet hvor bandet og Al Bishop underholdt i en uke med dansemusikk og show, sammen med flere kjente norske artister og idrettsstjerner.
  • Nyttårsmatine i Saga kino i Oslo hvor Al Bishop og The Bumble Bees underholdt sammen med bl. a. Jens Book Jensen, Carsten Byhring, Kari Diesen, Gunders og Lillian Askeland.

The Bumble Bees var sannsynligvis det første bandet fra Feiring som ga ut en plate. Platen var en utgivelse sammen med Al Bishop.

I 1971 ville Al Bishop at han og The Bumble Bees skulle satse i USA, noe bandet følte var lite realistisk og forslaget ble skrinlagt.