Danse-/mimrefesten som arrangeres 15.september trenger frivillige! – Festen er en stor dugnad fra ende til annen, forteller kulturminister i Feiringregjeringa, Anne-Lena Ekström. Alle musikerne i de to bandene stiller opp gratis denne kvelden for å skaffe inntekter til driften av Fløygir. For at festen kan avvikles trengs vakter og bemanning i kiosken. – Å være vakt i denne sammenhengen innebærer at man står på en liste som gis til politiet, at man går med vaktbånd på armen, rydder litt og ellers bidrar til hyggelig stemning i lokalet, forteller Anne Lena, som understreker at alle festene i regi av kulturdepartementet har gått svært rolig for seg. – Vi foretrekker derfor å kalle det trivsels – og ryddevakt i stedet for ordensvakt. Personen som stiller som vakt må være over 18 år og holde seg edru hele kvelden, men vaktene kan selvsagt delta på festen og ta seg en svingom.

Er du ny i Feiring og har lyst til å bli kjent med folk? Kanskje har du bodd her en stund, men aldri vært på dansefest på Fløygir og lurer på hva det er?  – Vi har lyst til å sette sammen en gruppe av «nye» og «gamle» feringer i frivilligstaben, sier Anne-Lena. Kulturdepartementet og PR-departmentet vil samarbeide om å lage det hyggelig for frivilligkorpset ved å gjøre i stand på Hyggerommet i 2.etg slik at de frivillige kan ta seg pauser i løpet av kvelden. – Vi møtes på Hyggerommet kl 1900 til litt snacks/drikke, og en liten prat om kveldens gjøremål, forteller Anne-Lena.

Kunne du tenke deg å stille som vakt eller kioskbetjening? Ta kontakt med Anne-Lena på e-post kulturminister@feiring.info eller telefon 951 19 355.

Mimrefest2009
Moro på dansegulvet under mimrefesten i 2009