Torsdag 13. september kl. 19.00 er det igjen duket for politisk kafé på Fløygir. Denne gangen med det amerikanske presidentvalget som tema, og med USA-ekspert og seniorforsker Svein Melby, opprinnelig fra Feiring, som kveldens gjest.

-Presidentvalget i USA vekker stor interesse i Norge, og mens Barack Obama og Mitt Romney kjemper om velgerne «over there» inviterer vi til førstehånds USA-kunnskap på Fløygir, sier Hans Ekornholmen i kulturdepartementet i Feiringregjeringa.

Tittel på kveldens foredrag er «Obama eller Romney, hva er forskjellen?».

Svein Melby vil guide oss gjennom det amerikanske valgsystemet og ta for seg politiske forskjeller mellom de to presidentkandidatene. Han ser nærmere på hvilke stater kampen står om, og skal selvfølgelig vurdere utsiktene for de to kandidatene. Det blir god anledning til spørsmål og kommentarer fra salen.

Svein Melby sa i en kommentar i Dagbladet nylig at valget er et skjebnevalg for USA, og at kampen står mellom Obamas forsøk på å modernisere USA og Romneys ønske om å gjenskape det tradisjonelle USA.

Svein er født og oppvokst i Feiring, og hadde helt fra oppveksten en spesiell interesse for USA og amerikanske presidenter. Han arbeidet i 20 år ved Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI) som forsker på amerikansk sikkerhetspolitikk. Siden 2005 har han vært ansatt ved Institutt for forsvarsstudier (IFS) ved Forsvarets Høgskole, her med spesielt fokus på utenriks- og sikkerhetspolitikk. 8. oktober drar han til USA, Washington D.C., og blir der til over valget, på jobb for IFS og som kommentator for TV2. Før valget er han også kommentator for Dagbladet.

Politisk kafé er en nyskapning innen møtevirksomheten i Feiring, og det er kulturdepartementet i Feiringregjeringa som arrangerer. Stortingsrepresentant Sonja Sjøli var gjest ved den første politiske kafé i våres.

May Limbodal har kafeen åpen under møtet på Fløygir.

Inngang kr 50,-

 

 

(Forsidefoto: Scanpix)