Ved Bjørkesetra og ca 100 m vestover ligger en fjellformasjon som kalles for Trollskapet. På Feringmål blir det Trøllskåpet. Ingen vet hva som skjuler seg inne i skapet, ingen har funnet nøkkelen så langt. Trøllkjerka ligger 3 til 400 m nord for skapet, så det kan jo være at kjerkekollekten er blitt gjømt der. Eller det kan være gull, sølv eller andre metaller som trolla gjømte der. For de som vil prøve å finne ut hva som skjuler seg i skapet og ikke er sikre på vegen kan gå Trøllkjerkerunden og ta en avstikker bort dit.Lurt å ta med en kjentmann. Du kan starte denne runden på Melby, gå over Melbyhøgda, gå litt ned i Brurbakken og ta til venstre langs Søndre Brågatjenn. Du kommer etter hvert ned på vegen mellom Melbyhøgda og Morttjennet, går 200 m nordover på denne, tar så til høyre på sti fram til Trøllkjerka. Deretter bratt sti oppover forbi kjerka og så videre nedover Bjørkehagan og ned til Melby igjen.

Tekst og foto: Leif Røise