Lørdag 27.oktober gjentar vi suksessen fra i fjor og drar i gang den andre Feiring Internasjonale Matfestival! Det er kulturdepartementet i Feiringregjeringa som står bak arrangementet. – I Feiring bor det folk fra alle hjørner av verden og Norge, og det ønsker vi å vise fram, forteller kulturminister Anne-Lena Ekström. Opplegget blir som i fjor; publikum kan komme til Fløygir og få prøvesmake mat fra forskjellige deler av landet og verden forøvrig, møte nye mennesker og hygge seg i godt lag.

I fjor hadde vi stands med alt fra trøndersodd og Finsbråtenpølser (ved innflyttere fra henholdsvis trøndelag og Eidsvoll!), til mer eksotiske retter fra Filippinene og Thailand. I år blir det også asiastisk mat, og i tillegg kan vi friste med tradisjonell kost fra både Nord-Norge, Vestlandet, Toten, i tillegg til at Øst-Europa i år er godt representert ved Polen, Russland og Ukraina.

Det er gratis inngang, og du betaler en sum per smak (5-30 kr). Det blir åpen kiosk med salg av kaffe og brus. Tegnebord for unga.

Matsalen er åpen kl 1300-1600. Velkommen!

matfestival2011
LOKALE KOKKER. Fra venstre. Marit B. Sveen (jordskokksuppe, Else Bjørnstad (trøndersodd), Greta Wszelki (polsk suppe og kake), Lisa Therell (smörgåstårta), Pratana Myhre og Gina O. Jonsson (vårruller og wok). Foto: HEGE HØST/EUB

Les hva Eidsvoll Ullensaker blad skrev om festivalen i fjor: – Velkommen til bords! (eub 30.10.11)

feiring-crossroadsskilt