Det var bokstavelig noe for en hver smak da kulturdepartementet i Feiringregjeringa åpnet dørene til Feiring Internasjonale Matfestival 2012. Stekt ris fra Singapore, gammalsalta sei fra Nord-Norge, totenkringler fra Toten, grønnsakssuppe fra Ukraina, fylt kål fra Polen, linsesuppe og fruktkake fra Tyskland, Finsbråtenpølser fra Eidsvoll, komle fra Vestlandet og vaktel-egg fra Sør-Feiring var noe av det de omlag 300 gjestene kunne smake på fra de mange matbodene i storsalen.

-Mat er et fint utgangspunkt for å møtes å bli bedre kjent med hverandre, sier Anne-Lena Ekström, kulturminister og organisator for matfestivalen. – I Feiring bor det folk fra mange andre land og landsdeler, og dette er en anledning til å komme sammen og by på oss sjøl. Hun er storfornøyd med arrangementet, som hun håper kan bli en tradisjon i årene som kommer.

Liv og røre under matfestivalen på Fløygir.
Suriati Supanis stekte ris og vårruller fikk bein å gå på.
Søstrene Dauksta fra Litauen er nyinnflyttere i Feiring og bød på spennende brød med kylling og potet fra mammas hjemland Russland. Brødet var så poplulært at jentene var utsolgt etter en drøy time.
Hanne Jevnaker representerte Eidskog kommune med "Grensegodis" - grenseløst populært blant unga!
Annika Gorska fikk hjelp fra tante Barbara Zygnerska og Helene Skaalerud med baking og servering av horn med kirsebær og blåbær.
Mye spennende å smake på, konkluderte disse gjestene. F.v Per-Otto Flesvik, Arild Flesvik, Lill Flesvik, Mette Svendby og Frank Svendby.
Vestlandet var representert ved Frode Hansen (Etne), Tore Nedrebø (Klepp) og Torbjørn Ellingsen (Sogndal), for anledningen komlesponset av Stangeland Mølle.
Gert Kühn og Antje Rother bød på tyske fristelser under Feiring Internasjonale Matfestival
matfestivalen
Ordfører Einar Madsen hygget seg på matfestivalen.
Guri Nærbøe Nordahl og døtrene Signe (8) og Anne (4) bød på fristende bakverk fra nabobygda Toten. 130 totenkringler var ikke noe problem å bli kvitt!
Eidsvolling Vegard Halvorsen fikk god hjelp av David (8) og Mads (8) til å servere ekte Finsbråtenpølser.