Etter mange dugnadstimer med rydding, kvisting og skilting er Trøllkjerka kommet fram i lyset igjen og er blitt et fint turmål for feringer og andre. I sommer ble det arrangert folkevandring til Trøllkjerka under midtsommerfesten Moro ved Mjøsa, da møttes ordførerne fra Eidsvoll og Hurdal ved kommunegrensa og holdt offisiell åpning av turstien. Over 500 personer har hittil skrevet seg inn i gjesteboka. Siste tilskudd til prosjektet er to trøll utskjært i tre, som fikk sin høytidelige avduking lørdag 24.november. Ca 20 personer møtte opp for å gå Trøllkjerkerunden, overvære avdukinga og få seg en kopp kaffe, laget over bålet. «Kjerketrøllet» og «Presttrøllet» er laget av en anonym, lokal hobbykunstner, og er ment å skulle gjøre det enda litt mer spennende å legge turen om Trøllkjerka, kanskje spesielt for de små.

Tidligere i høst var hele ungdomstrinnet ved Feiring skole på besøk ved Trøllkjerka og fikk en innføring i myter og eventyr om troll og huldre. De har fått en utfordring; nemlig å lage eventyret om Trøllkjerka og ha med stedsnavn i tilknytning til Trøllkjerkerunden. Hvis de får til dette vil det bli en framføring på Prekestolen til våren. Premiering er utlovet!

Les mer:

Trøllkjerka fram i lyset (23.5.2012)

Trolsk på Feiringåsen (6.9.2012)