Vi er i ferd med å legge enda et aktivt år bak oss. Bygda holder et svært høyt aktivitetsnivå, og det er gledelig at vi i år har fått tallfestet en formidabel befolkningsøkning, noe som vitner om at arbeidet vi driver bærer frukter.

Feiringregjeringa jobber for at Feiring skal være et trivelig og levedyktig lokalsamfunn. Gjennom å tilrettelegge for aktivitet, trivsel og positiv markedsføring håper vi å øke tilflyttinga til bygda og opprettholde tilbud som butikker, skole og næringsliv. I året som har gått, har Feiringregjeringa stått bak mange arrangement vi mener er med på å fremme denne visjonen. Likevel er det viktig å framheve at det er lag, foreninger og enkeltpersoner som er bærebjelken i bygdesamfunnet. Som det står i Feiringregjeringas tiltredelseserklæring fra 2005: Ingen får det gode liv, det må skapes av det enkelte menneske.

Feiringregjeringa takker for det store engasjementet som er vist gjennom året som er gått. Her er et lite tilbakeblikk på saker og aktiviteter i 2012 (Klikk på overskriften for å lese saken).

Januar

Moro og lærerikt på aktivitetslederkurs

20.-21.januar ble det avholdt aktivitetslederkurs på Feiring skole. Kurset var initiert av Feiring motorklubb og var rettet mot personer som har ansvar for aktivisering av barn. I løpet av helga fikk deltagerne en innføring i både teoretisk og praktiske sider ved barneaktivitet.

aktivitetslederkurs
Lærerikt på aktivitetslederkurs på Feiring skole
Februar

Folkeaksjon for Fløygir

I februar satte Feiringregjeringa i gang en innsamlingsaksjon for Fløygir. Under Feiringtinget var det klart at aksjonen hadde innbrakt 95 000 kroner, penger som skal brukes til oppussing av inngangspartiet og til ny oppvaskmaskin på kjøkkenet.

Tore_penger
Driftsleder ved Fløygir, Tore Bjørnstad, kan bytte ut monopolpenger med ekte penger og smile hele veien til Totenbanken.

Akedag ved Nordgardsgrinda

50-60 akeglade mennesker hygget seg ved Nordgardsgrinda da Oppvekstdepartementet arrangerte akedag.

akedag2012
Akedag ved Nordgardsgrinda er blitt en fin vintertradisjon
Mars

Fræmenhøna har kømmi tel gards

Så ble det klart at Fremmedhøna Lilly Tandoori var ankommet bygda i bagasjerommet på Totenekspressen. De tre små promoklippene på YouTube hadde 3400 visninger og gjorde nok sitt til at nesten 700 publikummere fant vegen til Fløygir i løpet av 48 timer med Påskeeggerøre i slutten av mars.

Paskeeggerore
I Påskeeggerøre avsløres skitne hønsehemmeligheter over en lav klo.

April

Klargjorde Årneslandet for sommeren

Det var en driftig gjeng som møtte til dugnad i Årneslandet for å klargjøre badestranda for sommersesongen. Nå ble det jo ikke akkurat mange varme sommerdager å nyte ved Mjøsa akkurat i år, men vi skrur optimismen opp for sommeren 2013!

Dugnad_arneslandet2
Mannfolka møtte fram med trillebår og hestekrefter for å gjøre Årneslandet klar for badesesongen

Mai

Vil bygge lavenergibolig i Feiring

Feiringregjeringa jobber for at flere skal oppdage gleden ved å bo på landet, og velge Feiring som sitt bosted. Regjeringa har en stund jobbet med et prosjekt vi har kalt «prøvebo i lavenergihus».

En lavenergibolig, eller et passivhus, har lavere energiforbruk enn en vanlig bolig. Foto: www.nabolag.no

Glimt fra 17.maifeiringa i Feiring

17.maitoget2012
17.maifeiring i Feiring

Juni

Vellykket Mjøsa Rundt

Mjøsa Rundt ble arrangert for 38.gang, og nok en gang ble det et vellykket arrangement som bidrar til å sette Feiring på kartet. 14 feringer stilte til start.

mjosa-rundt2012-feringer
Feringer klare for start. F.v Gudmund Svendby, Tove Fagerli Brodshaug, Geir Aasen, Inger Lise Fagerli Nævdal, Even Anders Tosterud og Jørn Brodshaug

Litt vått, men mest moro ved Mjøsa

Det er etter hvert blitt tradisjon med regnvær under midtsommerfesten Moro ved Mjøsa, og årets festival var intet unntak.

mvm2012_jenter
Blide jenter foran midtsommerbålet under Moro ved Mjøsa 2012

Juli

Fra Boston, via Madrid til Feiring

Leiligheten på Fløygir har stått tom i mange år, men nå sørger ekteparet Adriana Gorska og Oscar Gomez for at det igjen lyser i vinduene.

adriana_oscar2
Adriana, Oscar og lille Milena sørger for lys i glasa i leiligheten på Fløygir.

August

 Vi er blitt 900 innbyggere!

Feiring rundet i sommer 900 innbyggere. -Dette er en viktig milepæl for oss, og et tegn på at jobben vi legger ned bærer frukter, sa Feiringminister Leif Melby.

Her er noen av de 900 på tur til Årneskollen høsten 2009.

September

Vellykket mimrefest

Med 114 betalende festdeltagere og god stemning på dansegulvet, ble mimrefesten med the Bumble Bees og Telepøbbies et vellykket arrangement.

 

bumble bees
Gutta i The Bumble Bees hadde ikke glemt gamle kunster, 45 år etter at de spilte sammen på Fløygir for første gang.

Moro med Sau og skau

Familiearrangementet Sau og Skau gikk av stabelen på Fløygir lørdag 29.september, og det ble moro for liten og stor.

sau og skau
Sauebukken Brutus var årets nye attraksjon under Sau og skau

Alle sto med glans

Feiring skole jobber målrettet for å heve de ansattes kompetanse, til beste for elevenes læring og trivsel. Alle skolens ansatte har gjennomført et toåring studium i yrkespedagogisk utviklingsarbeid, hvor de ansatte blant annet har fordypet seg i et tema med utgangspunkt i sin egen hverdag på skolen.

Fornøyde ansatte ved Feiring skole med sine vitnemål om bestått videreutdanning

Oktober

Mangfoldig og mettende på matfestival

Det var bokstavelig noe for en hver smak da kulturdepartementet i Feiringregjeringa åpnet dørene til Feiring Internasjonale Matfestival 2012.

matfestivalen
Deilig mat fra mange verdenshjørner under Matfestivalen på Fløygir i oktober.

November

Reagerer på forslag om nedleggelse

FAU rustet til kamp da rådmannens forslag om nedleggelse av Feiring skole ble presentert.

- Ikke ta fra oss skolen vår! Folk i Feiring er klare for å kjempe for skolen i bygda.

Klart for fredagssuppe igjen

Høst er suppetid! Marit og Jan startet i høst opp igjen med sin populære fredagssuppe.

fredagssuppe
Jan Sveen løp mange turer opp og ned butrappa med suppeskåler

Desember

Trølla på plass

Mangfoldige timer dugnad er lagt ned med å få Trøllkjerka fram i lyset igjen. Stirydding og -merking, skoleopplegg, ordførermøte og avduking av trøll har vært noen av de mange aktivitetene det siste året som har gjort Trøllkjerka til et populært turmål.

troll
Mystiske trollkjerka har blitt et attraktivt turmål.

Ni meter juletre ble tent

Det var folksomt på Feiringtunet da årets julegran ble tent. Det var da et usedvanlig vakkert og høyt tre som ble tent i år, hentet ut fra Harald Nilsens skau i Norddalen i Nord-Feiring.

julegrana

 

Feiringregjeringa ønsker alle innbyggere, utflytta feringer og andre venner av bygda, et riktig godt nytt år!