Kunstneren Sivert Donali (1931-2010) bodde og arbeidet i Feiring i 23 år. Donali har satt mange spor etter seg i Feiring, blant annet det velkjente landemerket «Snegl» og bysten av Maja Tosterud på Feiring skole, relieffet «Under tuntreet» som henger i storsalen på Fløygir, for å nevne noe. Fortsatt kalles kunstnerboligen i Bamrudveien «Donali-huset» på folkemunne, selv om det nå er 13 år siden Sivert og kona Birthe flytta til Eidsvoll.

Sivert og Birthe Donali bodde og arbeidet i Feiring i 23 år. Foto: Privat

-Vi var så glad i Feiring, og bygda preget Siverts liv både som person og kunstner, forteller Birthe. Derfor ønsker hun nå å invitere feringene spesielt til denne utstillingen.

Mange av Donalis kunstverker har ikke vært tilgjengelige for allmennheten, men nå har Eidsvoll kommune samlet 12 skulpturer som skal stilles ut i foajeen på Eidsvoll rådhus. Utstillingen i rådhuset er laget som en minibiografi om kunstneren og gir et lite innblikk i hans produksjon og karriere fra han var ferdig på Kunstakademiet til han gikk bort i desember 2010.

Ordfører Einar Madsen forestår åpningen torsdag 17.januar kl 12.00. Siverts ektefelle, Birthe, vil være til stede under åpningen, og hun håper mange finner veien til utstillingen, enten på åpningsdagen eller i løpet av utstillingsperioden som strekker seg fram til 14.juni.

Les mer på Eidsvoll kommunes hjemmesider

Den velkjente snegla ved Feiring skole er ett av Sivert Donalis mange mesterverk.

Forsidefoto: Eidsvoll kommune.