Fredag 25.januar kommer verdenseliten i hopp til Vikersund. Men før det skal bakken testes, av blant annet Jonas Langgård fra Feiring. Langgård er utdannet ved Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer, og er en av 19 utvalgte prøvehoppere som får teste bakken før sesongens første skiflygingsrenn.

-Prøvehopperne er svært viktig for rennledelsen, forteller verdensmester i skiflyging og rennleder i Vikersund, Ole Gunnar Fidjestøl på Vikersund 2013s egne hjemmesider. – Hopperne gir mange svar vi trenger for å sette riktig fart og sørge for god sikkerhet. Vi ser blant annet på farten, får vite hvordan sporet er og hvordan det er å lande i bakken, sier Fidjestøl. 

Og prøvehopperen sjøl, åssen har han det om dagen? -Det begynner å krible litt nå, men jeg gleder meg veldig til å sette utfor, sier Jonas. -Den største sjansen til å hoppe langt er på førstehoppet, da vi får mest fart. Jeg føler jeg har bestemt meg, så gjenstår det å se når jeg kommer dit, sier den tøffe prøvehopperen fra Feiring.

Verdenscupen i skiflyging foregår 25.-27.januar.

jonas_3
Jonas Langgård (20) finsliper sporene for verdenseliten i Vikersundbakken.