byua_stort-290x290
Vidar Svendbys hytte ved Vesle-Byua

Hytteturen 17. februar går til Mali Sletner og Vidar Svendbys hytte ved Vesle-Byua. Utgangspunkt for å komme dit kan være å parkere øverst i Kjerkelinna, ved Nordgardsgrinda. Derfra er det 1.5 km til Almelihaugen og så 7 km videre fram til hytta. Da går ferden først ned Blautmyrdalen, opp over Melbyhøgda, videre sørover forbi Nordre og Søndre Morttjenn og fram til Vesle Byua. (Ca 500 m sør for Melbyhøga kan du svinge til venstre og etter 3-400 m får du med deg et besøk i Trøllkjerka , husk å skrive deg inn i kjerkeboka) Et annet utgangspunkt kan være å parkere ved Hermods plass ved Tisjøvegen, ta skiene fatt nordover og ta til høyre ved skilt som viser til Almeli, da går du  ca 600 m på (på folkemunne kalt) Helikoptervegen, så til høyre forbi Nordre og Søndre Morttjenn og fram til Vesle-Byua. Totalt en lengde på 9.5 km. En tredje mulighet er å bruke bil opp Rynesvegen (avkjøring fra vegen over Minneåsen, ca. 2 km fra avkjøringa til Hurdal ved Byrudberga) og fram til hytta. Ca. gålengde 15 meter.

Se oversikt over vinterens skiturer her