Mjøsisen ligger og venter på solbadere og isfiskere! Det er ypperlige forhold på Mjøsa nå. Isen er opp til 40 cm, og trygg å oppholde seg på, så nå er det bare å benytte dagene for å nyte været og den spesielle stillheten ute på isen.
Søndag morgen var det karer fra Eidsvoll og Polen som prøvde fiskelykka med pilkestikka. Stor var begeistringen da vi opplevde at mens vi fotograferte karene, nappet det for en av fiskerne og opp av hullet kom det en ørret på ca.halvkiloen. Det var også fiskeblod rundt hullene det var fisket i tidligere, så det er masse fisk under isen som venter på å havne på middagsbordet.
De tilreisende karene undret seg over at ikke flere benytter denne muligheten for sol og frisk luft rett utenfor vår egen stuedør isteden for å bruke timer for å oppleve vinterfjellet. De mente at Mjøsisen er minst like bra som fjellet og mye nærmere.

Det er verdt å prøve fiskelykken på mjøsisen en flott vinterdag...
Finfin ørret får se dagens lys

Tekst og bilder: Kai Melby