Sjøl om Påskeeggerøre har tatt seg et hvileår, får verken stusselighøner eller broilere være i fred. Til helga skal de på heisatur til Brumunddal!

-Det hele starta med at noen folk fra Feiring Jubel og Vassarv, Eidsvoll Verk Musikkorps og Skreiens Musikkforening fant ut at de hadde lyst til å finne på noe sammen til den årlige showkonserten i Brumunddal, forteller Jan Kristen Brodshaug.  Der møtes korps og storband fra området for å konkurrere. Bandene vurderes ikke kun på det musikalske, men forventes å komme med teatralske innslag. Temaet for årets showkonsert er dyr, og da prosjektgruppa skulle klekke ut ideer til hvordan dette kunne løses, var veien kort til egg og hanekammer på galleriet på Fløygir.

– Vi tenkte: hvorfor ikke bruke noe vil allerede har? Så vi kontakta manusforfatter Lisa Brodshaug, som med hjelp fra Guro Ekornholmen skrev et lite manus bygget på karakterene og handlingen i «Påskeeggerøre», forteller Jan Kristen. Musikkarrangementer ble anskaffet og justert, og på første fellesøvelse 4.februar ble middelaldrende, rørslige tubaister forvandlet til søte, gule kyllinger.

Bandet teller bortimot 50 musikere, så nå sys det hønehetter for harde livet. Så nå gjenstår det bare å se om Paal Hønesen kan ta med seg den gjeve premien for sine gullegg hjem fra Brumunddal i helga.

Forestillingen vises på Fløygir søndag 14.april.

I et trylleslag var tubaistene fra Toten forvandlet til gule kyllinger
Nils-Einar Berger har måttet legge fra seg saksofonen til fordel for feiekosten i rollen som Stusselighøna Solvor (t.h). Vår Maria og Belinda spiller Tuppe og Lillemor.
Trompetbroiler, her i Ole Eivind Johnsens skikkelse.
Regissør Guro Ekornholmen gir gode råd til jålehøna (Bjørg Skogholt) og bonden Paal Hønesen (Jan Kristen Brodshaug)
Høneorkesteret under kyndig ledelse av hanen Bendik Rabalder (Erik Aune)