erika martinssonErika Martinsson jobber til daglig med hjerter på Feiringklinikken, men selv har hun tapt sitt hjerte til Afrika, nærmere bestemt Tanzania.
Nå inviterer hun sambygdingene med på en reiseopplevelse av det sjeldne slaget.
Feiret med gruppetur
Erika er fra Sverige, men har bodd og jobbet i Feiring i snart 20 år. Etter flere ferieturer i det øst-afrikanske landet, økte interessen for folk og land – og dette førte til at Erika i fire perioder har jobbet ved et misjonssykehus ved foten av Mt. Meru, det nest største fjellet i Tanzania. Da Erika skulle dra på sin tiende safari, bestemte hun seg for å legge det opp som en gruppetur slik at venner, kjente og kolleger også kunne få oppleve hennes Afrika, med alt fra mektig natur og dyr, til hverdagsliv og hvite strender. -Jeg fikk så god tilbakemelding på turen at jeg ble fristet til å starte planleggingen av en ny tur med en gang, sier Erika.
Ny tur februar 2014
Som tenkt så gjort. I februar 2014 blir det ny tur, og Erika vil gjerne ha med sambygdinger på turen, som går til Tanzania og Zanzibar, «två resor i en», som Erika beskriver det. I løpet av et par uker tar Erika deg med til nasjonalparker hvor du kan se savannens mektige dyr, til byer hvor du kan oppleve fargesprakende folkeliv, til lange sandstrender og bølgene i Det indiske hav.
En unik, skreddersydd reise

Reisen passer for alle aldere. På reisen i år deltok Bjørg Lyssand og datteren Maren (10) fra Feiring. Bjørg satte spesielt pris på det unike ved Erikas opplegg. – Turen til Erika har elementer ved seg som ikke Star Tour kan gi, nemlig det personlige, sier Bjørg. -Hun er helt oppslukt av landet, og har vært der tilstrekkelig mange ganger til å kalle seg erfaren. Hun kjenner reiseselskapet og guidene, og vi erfarte at vi fikk det lille ekstra av service under safarien, fra både sjåførene, og på de særegne lodgene.

I løpet av turen ble det safari og store naturopplevelser, besøk hos masaifolket, på en skole og et sykehus og en roseplantasje, kulturelle innslag og måltider på den lokale grillen og ikke minst: strandopplevelser og folkeliv på krydderøya Zanzibar.

-Jeg føler meg svært heldig som fikk være med til Erikas Tanzania, sier Bjørg. Denne reisen har vært fantastisk og rik på opplevelser utover det vanlige. I det hele gir en slik tur tid til refleksjoner og setter ting i perspektiv, og det er sunt for liten og stor.

Turen kommer på rundt 30 000 kroner. Da er det aller meste inkludert av reise, overnatting og mat. Drikke og egne aktiviteter kommer i tillegg.

Interessert? Ta kontakt med Erika for mer informasjon og påmelding. Telefon 47368471, akiremaria@yahoo.no. Frist: 20.mai.

 

elefanter
Elefanter i nasjonalparken
maren i solnedgang
Maren Lyssand Holter nyter solnedgangen på Zanzibar