Nå er det kun én måned igjen til åpningen av Lysthuset og startskuddet for den nasjonale grunnlovsmarkeringa. Denne dagen kommer mange  inviterte gjester og andre besøkende til Feiring, og vi håper DU vil være med og lage folkefest og vise bygda fra sin beste side. -Dette er en dag hvor vi har anledning til å vise fram bygda, sier PR-minister Ketil Blinge, og forteller at PR-departementet i samarbeid med Coop og Disserud Fjøs og Maskin har tatt initiativ til å pynte opp i sentrum. 15.mai vil Feiringregjeringa pynte og plante stemorsblomster ved Coop, rake og plukke søppel. I tillegg oppfordres alle til å flagge den 8.juni. -Vi håper 8.juni blir en festdag for hele bygda, sier leder for Feiring jernverks venner, Marit B. Sveen.

Her kan du se programmet for dagen.

Lørdag 8.juni kl. 13.00

 

* Åpning av Carsten Ankers lysthus v/stortingspresident Dag Terje Andersen

 

* Skuespillet «Brytningstid» Urpremiere Manus: Kjell Ola Dahl Regi: Guro Ekornholmen Aktører: Jernverksteatret

 

* Historien om gjenreisingen av Carsten Ankers lysthus v/leder i Feiring Jernverks Venner, Marit Brodshaug Sveen

 

* Vokalverk av Torbjørn Ellingsen Urframføring v/vokaloktett under ledelse av Morten Haugli

 

* Hilsningstale ved ordfører Einar Madsen, Eidsvoll

 

* Servering av «Jernverkssuppe» , omvisning i Lysthuset og sang av vokaloktetten

 

Gjestene oppfordres til å komme i god tid – innen kl. 12.00.

Arrangementet finner sted ute. Ta derfor med yttertøy tilpasset været. Ta også gjerne med klappstoler/sitteunderlag. Det vil bli servert jernverkssuppe, men ta med mat og drikke. Dette blir en turdag for hele familien!

 

Adkomst/parkering:

Lokalkjente bes benytte Dalbekkvegen, parkere ved Atthaldsdammen og gå stien inn til Jernverket og opp til Lysthuset derfra.

For andre er det oppmøte ved Feiring skole. Herfra vil shuttlebusser gå mellom kl. 10.00-11.30 til Øverbygda. 10 minutters gange til Lysthuset.

For de som vil gå langs gamle stier opp til Lysthuset blir det guidet tur langs den gamle ferdselsvegen fra Mjøsa til Feiring jernverk – varighet ca. 2,5 time. Parkering og oppmøte kl. 10.00 ved Feiring Sag som ligger ved utløpet av Torgunrudelva.