Turrittet Mjøsa Rundt går i år av stabelen for 39.gang, søndag 9.juni. Mjøsa Rundt er en ekte Feiring IL – «oppfinnelse», og har blitt arrangert i Feiring sammenhengende siden oppstarten i 1975. Mjøsa Rundt samler hundrevis av syklister fra hele landet hvert eneste år, og blir av mange regnet som den perfekte oppkjøringa til Den Store Styrkeprøven, Trondheim-Oslo som arrangeres to uker etterpå.

På grunn veiarbeid mellom Tangen og Minnesund vil det i år bli to distanser for Mjøsa Rundt. Den lengste løypa blir 265 km, og kort løype blir 212 km. Kort løype går over Mjøsbrua i stedet for om Lillehammer.

Start og målgang skjer som vanlig på FV 33 ved Feiring skole.

Mjøsa Rundt er et eksempel på storstilt dugnad av ildsjeler og mange medhjelpere. Mjøsa Rundt er arrangementet som sørger for at det er penger i idrettslaget sin klubbkasse, og at vi kan nyte godt av både ballbinge og idrettsplass om sommeren, og lysløype og oppkjørte løyper i skauen om vinteren. Det er fortsatt arbeidsoppgaver ledig hvis noen har lyst til å hjelpe til. Ta i så fall kontakt med Bjørn Saksberg på e-post bjorn@saksberg.com

Arrangørene får mye skryt for et velsmurt arrangement, og mange av rytterne er gjengangere. En enda bedre opplevelse blir det for rytterne om folk står langs veien og heier dem fram til målstreken. Møt opp og lag litt liv!

Les mer på Feiring ILs hjemmesider

mjosa-rundt2012
Nesten 600 ryttere stilte til start i Mjøsa Rundt nr 38 i 2012.
mjosa-rundt2012
Pulje 23 Eidsvoll/Feiring på vei forbi Flesvik rett etter start under Mjøsa Rundt i 2012.