For en stund siden spurte vi om noen hadde fått beboere i fuglekassene som ble snekret på Feiring Sag i vår. Her er Andreas Bjørnstad Kristensen (6) sin historie om hva som har skjedd på fuglehusfronten i Sommerro:

Pappa hadde tenkt å henge fuglekassa på låveveggen, men Andreas hadde mest lyst til å henge den i en liten bjørk rett utenfor huset, slik at han kunne se når fuglene flyttet inn. Dette hadde pappa litt liten tro på, da det ble litt lavt (2.2 meter over bakken), og tett inntil veien. Det gikk lang tid uten at det var noen aktivitet der, og vi hadde vel mer eller mindre gitt opp besøk i år… Men så en dag, oppdaget Andreas at det var en liten fugl som fløy inn i kassen! Og det viste seg at vi har fått en liten kjøttmeisfamilie som leieboere. Disse har vi nå kunnet følge på tett hold i et par uker, og det er masse liv inne i kassen, så der er flere unger der. Men vi har ikke kunnet se etter, da vi er redd for å skremme bort mamma og pappa-fuglene. Men det er moro å følge med på mamma og pappa-fuglene som er veldig ivrige og kommer med masse mat!

En kjøttmeisfamilie har flyttet inn i fuglekassa hos Andreas (6) på Sommerro.

Laurits Hansen Brodshaug (5) kan fortelle at han nok har fått noen slektninger av Sommerrofuglene inn i sin kasse på Fredly litt lenger borti vegen. Det er nok en kjøttmeisfamilie som har etablert seg her også, og det har katten Sikk-Sakk også oppdaget… Vi har derfor måtte sette et nett rundt fuglekassa for å hindre skarpe katteklør i å ødelegge idyllen i det nyetablerte hjemmet.

Stengt for katta, men ikke for kjøttmeisen.