Tirsdag 9.juli kommer svømmeren Stian Vikra i land i Årneslandet i Feiring etter å ha svømt hele Mjøsa på langs. Bli med å heie ham inn til mål!

1.juli la 31-åringen ut fra Lillehammer, og den siste uka har han tilbrakt 3-5 timer i kaldt mjøsvann hver dag for å nå målet sitt: Å svømme Norges største innsjø på langs, rundt 11 mil, for å sette fokus på organdonasjon.

For noen år siden døde Stians søskenbarn som følge av lang ventetid i organdonasjonskø. Da han endelig fikk hjertet han trengte, sa kroppen stopp. Da bestemte Stian seg for at svømmingen skulle være for en god sak. Med «Svøm for livet» som slagord har han blant annet svømt både den engelske kanal og Boknafjorden.

Av symbolmessige årsaker vil Stian at ferden skal ende opp ved Feiringklinikken, og han kommer derfor til å gjøre siste etappe 9.juli med start på Minnesund og innkomst i Feiring, hvor han altså klyver opp på brygga i Årneslandet for andre gang på to dager. Han gikk også i land mandag 8.juli etter å ha svømt dagsetappen på 14 kilometer fra Totenvika til Feiring. Etter at han har pustet ut på brygga i strålende sol, rusler han opp til Feiringklinikken, hvor han skal sove natta før siste etappe. -Jeg setter utrolig stor pris på velvilligheten som Feiringklinikken har utvist ved blant annet å sponse overnattingen, forteller Stian, som gleder seg til en god natts søvn før han skysses til Minnesund tirsdag morgen og tar fatt på «sjarmøretappen» mot Årneslandet i Feiring.

Han følges tett av personell fra Østre Toten og Eidsvoll/Hurdal Røde Kors Hjelpekorps, og får næring kastet ut i flaske hvert 20.minutt. -Kroppen forbrenner enormt mye ved så sterk fysisk anstrengelse, forteller Stian, som svømmer uten våtdrakt. Temperaturen i Mjøsa har ligget på 11-13 grader, men i dag kunne svømmeren glede seg over hele 14 grader i vannet. -Nesten litt varmt, smilte hardhausen.

Det hadde vært hyggelig om folk fra bygda også stilte opp i Årneslandet for å ta i mot Stian. Han er ventet å komme inn ca. kl. 14.30 tirsdag 9.juli. Det er mulig klokkeslettet justeres noe, følg med på Stians facebookside.

Les mer om «Svøm for livet» og Stians blogg her

Stian Vikra viser fram "matboksen" hvor han gis næring hvert 20.minutt mens han svømmer. Han kjenner kroppens tåleevne godt, og vet at det er fare på ferde om han kjenner seg uinteressert i å åpne flaska.
-Dette er lagidrett, sier Stian Vikra. Han har fått god hjelp fra Eidsvoll og Hurdal Røde Kors, som står for følgebåt, regelmessig næring og oppmuntring underveis.