Stian med stø kurs mot Årneslandet.

9.juli kl.16.00 svømte Stian Vikra i land ved Årneslandet til stor applaus fra de frammøtte. I løpet av ni dager har han svømt hele Mjøsa på langs, noe ingen tidligere har gjort før han.

Les også: Svømmer Mjøsa på langs

På land venta jubelrop, applaus og gratulasjoner fra et stort team som sammen har gjort det mulig å gjennomføre dette prosjektet. Blant de frammøtte var representanter fra  Østre Toten og Eidsvoll/Hurdal Røde kors hjelpekorps, Stians nærmeste familie, representanter fra Stiftelsen Organdonasjon og en stor gjeng fra Feiriringklinikken.

Flere ansatte ved Feiringklinikken hadde møtt fram for å hylle Stian Vikra for innsatsen.

-Vi bestemte oss for å få med oss så mange som mulig av de ansatte ned hit for å ta han imot. Det er en ære for oss at han har valgt å ha Feiringklinikken som målstrek, sier Heidi Lunde Elstad som jobber på Feiringklinikken. -Han får både blomster, sjokoladehjerter og gave av oss. I tillegg har vi støttet prosjektet med to overnattinger på hotellet vårt, forteller hun.

Det er Stian Vikra som sjøl har tatt initiativ til «Svøm for livet». Han gjør dette frivillig for å sette fokus på organdonasjon og for å få folk til å ta et aktivt valg.

Stiftelsen Organdonasjons representanter sto klar med kake og gratulasjoner.

-Vi i Stiftelsen Organdonasjon er glade for alle som ønsker å fronte saken. All frivillighet er positivt, sier Yina Chan, informasjonskonsulent i Stiftelsen Organdonasjon. -Det skal gi en god følelse å si ja til organdonasjon. Gjennom et slikt prosjekt som «Svøm for livet» får frivilligheten et ansikt som vi håper gjør det lettere for folk til å ta et aktivt valg.

I tillegg til kake og brus, kunne folk få med seg informasjon om organdonasjon og donorkort. Donorkort kan man også laste med som en app til smarttelefoner.

Etter å ha kommet i land, takket Stian Vikra sine samarbeidspartnere med en tale. Talen har han lagt ut på bloggen sin.