Fredag var en gledens dag på Feiring skole! Da dukket bygdas kunstnere, Anne Brit Soma Reienes og Stig Andresen, opp på rektors kontor og overrakte skolen en fantastisk kunstgave.

Veggskulpturen «Mirrored», som er laget av Anne Brit, er 150 cm høy og 25 cm bred. Den er modellert i grov steingodsleire, glasert med kobberglasur og brent i oksyderende atmosfære til 1260 grader. Den er laget til separatutstilling på Galleri Sult i 2005 som en av tre skulpturer presentert på en endevegg. Den ble vist på Vevringutstillingen i 2009 og skal nå få henge på rektors kontor på Feiring skole. -Jeg håper kunsten kan generere positiv energi, sier Anne Brit.

Det er skulpturen "Mirrored", til høyre, som skal få hedersplass på rektors kontor.

 

-Skulpturen er i to nesten like deler som speiler hverandre. Den kan gi betrakteren tanker om balansepunkt og likevekt. Det er sagt at disse arbeidene oppleves sakrale uten konkrete religiøse referansepunkt, forteller Anne Brit.

Feiring skole setter utrolig stor pris på gaven. -Kontoret mitt brukes som møtepunkt for mange kreative prosesser og vi ser at dette kunstverket vil gi oss energi, inspirasjon og glede, sier Vibeke.

Stig Andresen ga Feiring skole to flotte bilder til rektors kontor i anledning skolens 50-års jubileum i 2008. De tre kunstverkene kler hverandre, akkurat slik Stig og Anne Brit hadde tenkt seg det.

Ta gjerne en titt innom rektors kontor og nyt kunsten neste gang du er på Feiring skole!

Anne Brit med skulpturen "Mirrored"