Feiringregjeringa jobber hardt for å bevare Feiringklinikken der den hører hjemme, i Feiring. Etter hvert som planene om nedleggelse av Feiringklinikken er blitt kjent blant tidligere pasienter, pårørende og LHL-medlemmer, opplever vi massiv støtte for vår sak.

Bjørg Limbodal jobber i resepsjonen på Feiringklinikken. Hun forteller om fortvilte og hoderystende pasienter og pårørende som spør hva i all verden LHL tenker på. – Jeg har jobbet med innsjekking og utsjekking av pasienter og pårørende i 27 år og hører aldri at noen klager på utilgjengelighet. Tvert i mot er den vakre beliggenheten det første våre gjester kommenterer når de kommer – og når de drar, sier hun.

-Om det var opp til tidligere pasienter ved Feiringklinikken å avgjøre denne saken, tror jeg det ville blitt et rungende nei, sier Feiringminister Mette K. Limbodal. Hun er overveldet over alle tilbakemeldingene som kommer via vår aksjonsside www.bevarfeiringklinikken.no og vår Facebookside.

Feiringregjeringa får mange støtteerklæringer fra folk over hele landet som er bekymret for LHL og Feiringklinikkens framtid.

 

Vi gjengir her noen av kommentarene som er lagt ut på vår Facebookside «Bevar Feiringklinikken»:

Enhver ledelse har et økonomisk ansvar for bedriften de leder. Men i dette tilfellet så lar ledelsen i LHL økonomi bety mer enn helse og det er meget uheldig. Det er et dårlig valg å bytte ut naturskjønne omgivelser med frisk luft på Feiring og Glitre mot flyeksos på Gardermoen. Jeg har selv blitt hjerteoperert på Feiring for en måned siden. Frisk luft og tilgangen til turområder ved Mjøsa var viktige faktorer for min rehabilitering. Bevar Feiringklinikken i Feiring!! Roar Kløften.

Slik jeg forstår kommentarer og uttalelser i forhold til å flytte klinikken til Gardermoen, er de fleste av «brukerne» og tidligere pasienter uenige i denne flyttingen! Hvis styret i LHL ikke får med seg dette, har de store problemer i forhold til det vervet de er valgt inn til. Vær så snill å mobiliser nok motstand mot dette, så kanskje….kanskje det kan omgjøres. Det sier seg sjøl at en rekreasjon ved støyende/forurensede Gardermoen ikke er det beste for pasientene, hvor er den sunne fornuften hen?!? Synnøve M Vian.

Alle som har vært pasient på Feiringklinikken, inklusive meg selv, er entydige i sin oppfatning om at bedre kan ikke et norsk sykehus bli. Det man eventuelt bruker på lenger reisetid blir tatt inn første dag på høy effektivitet. Nedleggelse er absurd! Stein Murer

Man flytter ikkje ein slik klinikk til Gardermoen. Etter å ha vært ‘ pårørende ‘ der i 6 dg vil eg håpe LHL tenker seg om både 2 og 3 gonger før de gjennomfører ein slik plan. For ein plass Feiringklinikken er, for et personell få A til Å . Mjøsa ligger der som rein rekreasjon både for pasienter og oss pårørende. Det er stille og roligt og masse frisk luft , på Gardermoen blir det ikkje noko anna enn ein flystøyklinikk. Nei LHL bygg ut Feiringklinikken det er plass nok til det. Bjørg Vannes

Det er en meget dårlig ide å legge ned Feiringklinikken. Her har LHL og pasientene hovedinteressen, et nytt sykehus ser for meg ut som at hensikten er at noe kapitalister skal få leieinntekter og fortjeneste. Et kommersielt sykehus på Gardermoen vil nok stå langt svakere i konkurransen om pengene enn dagens nonprofit/idealistiske Feiringklinikken. En må ha dårlig hukommelse for å glemme Helse Sørøst’s innspill mot Feiringklinikken for et par år siden. LHL kan lett bli sittende med Svarteper med store bundne utgifter. Halvor Pedersen

Må ikke finne på og legge ned/flytte Feiringklinikken! Sven Olav Strange

Tror ikke LHL har penger til dette, om 5 år er laget konk. Per Martinsen

Jeg tror ikke disse «slipsknutene» er i stand til å fatte hva de er i ferd med å rive i filler!! de må da skjønne at pårørende har noe anna å gjøre når sin bedre halvdel sendes inn til operasjon, enn å gå på et h… shoppingsenter!? og få knutepunktet på E6 og den tredje rullebane på gardemoen med flya bankende over sykehustaket – stakkars hjerte- og lungepasienter sier jeg bare! men – bare kjør på, raser et meget velfungerende og oppegående sykehus med både kapasitet og spisskompetanse på plass, hvor pasientundersøkelsene styrer oss rett til topps på alle punkter og knuser de offentlige store sykehusene! jeg er vel egentlig ikke FRYKTLIG imponert over disse «flotte» håndplukkede sjefene våre… Anne Brit Myren

Ja det er forferdelig å se at noen få kan ødelegge så mye, håper at Landsmøtet og vetuge folk ser dette før de raserer det som alt er blitt til en god organisasjon bygget på vanlig folks penger. Jonny Lundby

At det går an sier jeg! Kari Larsen

Stormannsgalskap og vandalisme av et fantasisk sted. Trygt, rolig og godt å være der. Både for pasienten og pårørende. De må da kunne bruke de fantasibillionene på det de har. Ruste opp og bygge opp det de mangler. La de profesjonelle legene og dyktige medarbeiderne bli med på løsningen. Ranveig Hyni

Feiring er fantastisk der den ligger. Ikke kødd med noe som virkelig fungerer 100 %. Tore Jensen

Feiring gir en helt ubeskrivelig ro i de vakre naturomgivelsene. Det trenger man i en slik situasjon. Gardermoen kan aldri gi det samme til pasienter og pårørende. Det som er bygd opp i Feiring fortjener en helt annen fremtid… Kari Fagerholm

Det er jo slik det har blitt med alt som fungerer her i dette landet…det legges ned eller flyttes! Må da bli billigere og bevare det som er opparbeidet! Tenk på forskjellen på luftkvaliteten på Feiring og Gardermoen. Skjønn det den som kan! Ruth Irene Degerdalen

«Tiggerbrevet» fra LHL som kom i dag blir nok liggende! Torunn Nedrebø

Hvor mange som kan takke Feiring for at de lever, veit ikke jeg. Men jeg er en av dem. Feiring må da bestå i Feiring! Anna Sørum

Forsidefoto: Johnny Honningsvåg

fk_slide
Feiringklinikken