Fem år etter storsuksessen med Ungen på Fløygir, gjør Feiringteateret seg klar for en ny runde. 15.november går teppet opp for det udødelige teaterstykket av Oscar Braaten. Også denne gangen er det Lars Trygve Rømmerud som er intitativtager og regissør. -Grunnen til at jeg nå setter opp Ungen på nytt er at jeg er i den unikt heldige situasjonen at både publikum og skuespillerne mine har ønsket seg det. Og da er det med glede at jeg gjør som jeg får beskjed om, sier Lars Trygve.

Lars Trygve har etterhvert bred erfaring fra teaterlivet, både som regissør og skuespiller. Ungen har en spesiell plass i hjertet. -Det en forestilling som aldri slutter å bevege meg, sier Lars Trygve. -Den omhander sterke kvinneskikkelser på begynnelsen av forrige århundreskifte som vi følger i liv, lyst, sorg og nød. Oskar Braatens står solid for seg selv, men med Harald Tusberg og Egil Monn-Iversens sanger, så blir det en forestilling som låser seg inn i hjertet og blir der, sier han.

Fra 2007-utgaven av "Ungen" på Fløygir. Julius (Vegard Halvorsen) lover bot og bedring til Milja (Karen Sveen).

Selv om store deler av ensemblet er det samme, er det også noen nye fjes å se i dette årets oppsetning. Marte Myrvang Andersen, Lisa Brodshaug, Christer Holtet Dahlin, Ragnhild Olsby, Inger Elin Dønnum Bjørnstad og Tanja B. Halvorsen er nykommere, og støtter seg på et solid ensemble som vet hva de har foran seg. Fire uker før premieren er det mye som ikke henger i hop, men regissør Rømmerud tør likevel å love en enda bedre forestilling enn forrige gang.

Ungen er et drama skrevet av Oscar Braaten i 1911. Handlingen er lagt til Kristiania på slutten av 1800-tallet. Vi møter den unge fabrikkarbeideren Milja som havner «i uløkka» og sviktes av Julius til fordel for den fagre, men upålitelige Petrina. Milja hjelpes av Hønse-Lovisa, ei dame som tar seg av enslige mødre og «lausungene» deres, sånn at de kan tjene til livets opphold og beholde ungene sine selv om de er født utenfor ekteskap.

Mye sang og dans i musikalversjonen av Ungen. Morten F. Haugli leder innstuderingen av sangen, under oppsyn av regissør Lars Trygve Rømmerud.
Scena på Fløygir blir i flittig bruk i ukene som kommer.

Vil du hjelpe til…?

Vi har mange mennesker i sving for å få prosjektet i havn. Vi mangler fortsatt kostymeansvarlig og sufflør. Kunne du tenke deg å hjelpe til og bli en del av en entusiastisk gjeng som har det veldig moro? Ta kontakt med produksjonsleder Rannveig Finsen på telefon 97522315.

Disse er med i Ungen 2013:

Åse Karin Nerbø, Anne Ekornholmen, Ingvild Rømmerud, Lisa Brodshaug, Marte Myrvang Andersen, Ragnhild Olsby, Katrine Brodshaug, Liv Sigrid Solberg, Irene Brodshaug, Inger Elin D. Bjørnstad, Christer Holtet Dahlin, Bjørn Aasen, Vegard Halvorsen, Erik Hoel Skjønhaug, Morten Haugli, Lars Trygve Rømmerud, Hans Ekornholmen og Astrid Ekornholmen.