I helga har det vært mange arrangementer i Feiring, og nå kan vi erklære adventstiden for åpnet. Lørdag var det julemarked på Fløygir, godt besøkt og med spennende salgsboder i hele gangen og storsalen. Ute kunne du kjøpe juletre, nek og ved, og i kafeen fikk kaker og kaffe bein å gå på. -Det har vært en ordentlig fin dag med flott stemning og mange blide og fornøyde folk, sier kulturminister Anne-Lena Ekström. Litt synd at minibanken streiket akkurat denne dagen, men forhåpentligvis fikk folk kjøpt eller bestilt det de ville likevel.

Da julemarkedet var slutt, gikk ca 80 personer i fakkeltog fra Fløygir til Feiringtunet, hvor julegrana ble tent, og alle andre tradisjoner også ble holdt i hevd: Kåre Torgunrud leste juleevangeliet, Coop serverte gløgg og pepperkaker, og nissen kom fra Nord-Feirings dype skoger med poser til unga. Mange deltok i konkurransen om hvor høy årets julegran er. Riktig svar var 8,26 meter. Mette Olsen fikk en rykende fersk Feiringkalender 2014 for sitt forslag på 8,20 m.

I underetasjen på Coop var Stigs atelier åpent både lørdag og søndag. Fem kunstnere, både lokale og langveisfarende, hadde salgsutstilling av sine verk, og mange var innom for å titte på den flotte kunsten.

Søndag var bortimot 50 personer til stede under adventarrangementet ved den nye Trøllhuken ved Trøllkjerka. Hans Ekornholmen deklamerte Prøysen-dikt, og Erik Hoel Skjønhaug akkompagnerte på saksofon. -En flott markering av starten på adventstiden, sier Petter Osbak, som var en av de som tok turen i sterk vind, men strålende sol.

trollkjerka
Stemingsfull adventstund ved Trøllkjerka.
Produktive damer: Elsa Bjørnstad og Kjellrun Wollvik produserte og solgte flotte ting under julemarkedet.
Mye fint til salgs under julemarkedet på Fløygir.
julemarked
Turid og Øystein Haugen er nyinnflyttere i Feiring, og viste fram symaskiner under julemarkedet. Øystein driver med salg og reparasjon av symaskiner fra huset sitt i Bamrudveien. Her får Laurits (5) se symaskinen brodere navnet hans på et tøystykke.
Blide kaffedamer: Åse Karin Nerbø og Randi Holmelid i kulturdepartementet holdt koken i kafeen.
Fakkeltoget bandt sammen arrangementet på Fløygir og på Feiringtunet
julegrana
Mange møtte opp for å se julegrana tennes og for å hilse på nissen