Søndag 16.februar kl. 20.14 er landets øyne rettet mot Eidsvoll. Da går startskuddet for den offisielle markeringen av Grunnlovsjubileet. Kongehus og statsminister og mange andre prominente gjester vil være til stede, og du er også invitert til å bli med på den storstilte folkefesten!

Parken åpner for publikum kl. 18.30, og programmet starter kl. 19.30. Publikum kan glede seg til et stort utendørs arrangement som vil bli sendt direkte på NRK kl. 20:14, under ledelse av programleder er Nadia Hasnaoui.

Feiring er med på feiringen

Folkefesten skal være en vinterfest med fakler, bålpanner, skinnfeller, matboder med duft av varme drikker og nybakt gjærbakst,- og historiske tablåer (små skuespill/dramatiseringer) langs hele Carsten Ankers vei, som underholdning for de som går fra Eidsvoll Verk stasjon til Eidsvollsbygningen. Det skal også være tablåer i parkområdet rundt selve Eidsvollsbygningen. Guro Ekornholmen fra Feiring er innleid som regissør, og det er skuespillere fra Jernverksteateret som gestalter rollene. De skal også være med i åpningsnummeret fra scenen under NRKs direktesending.

Kjør kollektivt!

Det er ventet tusenvis av mennesker til Eidsvollbygningen denne kvelden. Publikum oppfordres derfor til å kjøre kollektivt. Søndag 16. februar har NSB fra kl. 16.00 til midnatt 30-minutters frekvens til/fra Eidsvoll Verk fra Oslo, Lillestrøm, Oslo Lufthavn og Eidsvoll. Det betyr at vi fra Feiring kan kjøre bil til Eidsvoll stasjon og ta toget derfra. Det oppfordres til å samkjøre også til Eidsvoll stasjon, da parkeringsplassen der også fort kan fylles opp.

Kle deg godt

Arrangementet foregår i sin helhet utendørs (selve Eidsvollbygningen åpner ikke dørene før 18.februar), og publikum må derfor kle seg godt.

grunnlov_logo