Grunnlovsjubileet når sitt store høydepunkt på 17.mai. Da blir det stort arrangement ved Eidsvollbygningen! FAU (Foreldrearbeidsutvalget), som vanligvis har ansvaret for det lokale 17.mai-arrangementet på Fløygir, skal delta i feiringen i Eidsvoll, og de fleste elever og resten av bygdas befolkning forventes å reise til Eidsvoll denne dagen. Det blir derfor ikke tradisjonell 17.mai-feiring i Feiring.

Feiringregjeringa i samarbeid med Pensjonistforeningen holder likevel åpne dører på Fløygir kl. 12-16.30, slik at de som ikke har mulighet eller ønsker å dra til Eidsvoll har et sted å samles og hygge seg på denne store dagen. -Dette blir ikke et tradisjonelt arrangement slik vi er vant til, men vi skal sørge for at kaffetrakteren går og at folk har et sted å sitte ned og prate, sier Feiringminister Mette K. Limbodal. Kaffe, brus, vafler og pølser fås kjøpt. Ta ellers med det du måtte ønske å eta og drikke.

Det er gudstjeneste i Feiring kirke kl. 17.00, med felles avgang fra Fløygir når dørene stenger der.

Feiring skole går først i toget

Rekkefølgen på årets barnetog finner du her. Rosarussen (førskolebarn) fra alle kommunens skoler går først (etter lensmann, ordfører, speidere og Eidsvoll janitsjar), deretter følger Feiring skole som første skole i rekka.

– Det er veldig stas at Feiring  skole får gå først i toget, sier leder i FAU, Einar Cyvin. Han forteller at det blir satt opp buss for elevene fra Feirin. Både han og Feiringministeren oppfordrer Feirings befolkning i reise til Eidsvoll og ta del i den store begivenheten som finner sted i grunnlovsbygda denne dagen.

 

Her er det offisielle programmet for 17.mai ved Eidsvollsbygningen

Praktisk informasjon i forbindelse med 17.mai ved Eidsvollsbygningen