Synger du i kor og kunne tenke deg å synge mer? Har du sunget i kor og savner det, eller kunne tenke deg å prøve det? Nå har du mulighet til å bli med på et spennende kirkemusikkprosjekt!

-Jeg ønsker alle sangglade fra Eidsvoll, Hurdal og omegn mellom 16 og ca. 60 år velkommen til å synge musikk av Gabriel Fauré høsten 2014, sier initiativtager og prosjektleder Morten Fallet Haugli. Han er godt i gang med planlegging av prosjektet, som skal framføres i
Eidsvoll kirke søndag 26.oktober, og muligens også i Hoff kirke på Skreia, Gjøvik eller Ringsaker kirke mandag 27.oktober.

Verket som skal settes opp er Gabriel Faurés Requiem, under ledelse av en av Norges beste dirigenter, Marit Tøndel Bodsberg, og den lokale Vegar Sandholdt på orgel. Solister er Ditte Marie Bræin og Peder Arnt Kløvrud.

Morten skal stå for innstuderingen i startfasen, og det blir oppstart søndag 25. mai i Feiring. Det vil bli to øvelser før sommerferien, og så blir det mer regelmessig fra august og fram mot konserten (ikke ukentlige øvelser). Øvelsene vil bli holdt på forskjellige steder (Feiring, Eidsvoll, Hurdal), noe som avgjøres når sangerne er på plass.

-Det er førstemann til mølla som gjelder for påmelding, sier Morten, og tenker da spesielt på at det må tas hensyn til balanse mellom stemmene.

Påmelding

Send en mail til morhau@me.com eller ta kontakt på telefon 950 77 243 ved spørsmål. Skriv navn, telefonnummer og stemmegruppe i påmeldingen.

Påmeldingsfrist: 23. mai.

 

Om de medvirkende:

Dirigent: Marit Tøndel Bodsberg

Tøndel Bodsberg (1981) er i dag kunstnerisk leder og dirigent for Kvindelige Studenters Sangforening, kormester i RingsakerOperaen, og kunstnerisk leder og dirigent for Vestoppland Kammerkor.

Marit har medvirket på en rekke plateinnspillinger både som sanger, dirigent og fløytist, og hun har vunnet flere nasjonale og internasjonale korkonkurranser med sine kor. Under NM i kor 2012, mottok hun Dirigentprisen

 

Organist: Vegar Sandholt

Vegar Sandholt (1967) har studert kirkemusikk, orgelspill og kordireksjon ved Norges musikkhøgskole. Våren 2005 avla han diplomklokkenisteksamen ved Den skandinaviske klokkenistskole i Danmark. Den 25. mai 2007 debuterte han i Købehavn etter fullført solistutdanning.

Sandholt har arbeidet som organist og kordirigent fra 1986 og hatt mange ulike engasjementer tilknyttet organisasjoner, foreninger og utdanningsinstitusjoner. I dag er han kantor i Lilleborg kirke i Oslo og dirigent for Oslo domkirkes guttekor og Songlaget BUL. Sandholt har flere ganger vært instruktør for andre ensembler, i seminar- og kurssammenheng og benyttes som sensor både ved eksamener og internasjonale konkurranser.

Sandholt er en ofte benyttet musiker i mange sammenhenger og konserterer på klokkespill, orgel, klaver og som kordirigent i både inn- og utland. Han har konsertert bl.a. i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Nederland, Belgia, Frankrike, Spania, Irland og USA.

 

Innstudering og prosjektleder: Morten Haugli

Morten Haugli (1981) jobber i dag som lærer og musikkterapeut ved Feiring barne- og ungdomsskole. Han fullførte mastergrad i musikkterapi ved Norges Musikkhøgskole i 2009 og Praktisk Pedagogisk utdanning ved Universitetet i Oslo 2013. Han har hatt musikalsk ledelse ved flere oppsetninger med Feiringteateret (Ungen, Braathen/Tusberg/Monn Iversen og ”Menn av malm, jenter av jern”, Karseth) og leder vokalgruppen Bris i Feiring. Han har pianoundervisning og sangundervisning med barn og ungdom.