1.-3.august er det klart for den femtende jernverkshelga i Feiring!

Under den tradisjonelle kulturhelga i Feiring inviteres du til opplevelser langt til skogs, på tuftene av Feiring jernverk som var i drift på begynnelsen av 1800-tallet.

HKR_2279 (1)

En av hovedattraksjonene under Jernverkshelga er det historiske friluftsteateret «Menn av malm, jenter av jern», skrevet av Tor Karseth. Stykket framføres fredag, lørdag og søndag, av lokale musikere og skuespillere fra Feiring og bygdene rundt. I år teller ensemblet 58 personer i alderen 6 måneder til nærmere 70 år, i tillegg til et band med fire musikere. Gjennom halvannen times forestilling får du et innblikk i livet til de 168 arbeidere, kvinner og barn som levde i Feiring jernverk på begynnelsen av 1800-tallet.

Femten år etter at Tor Karseth skrev stykket, har forfatteren nå bearbeidet manus, slik at vårt trofaste publikum i år får se og høre en del nytt. Blant annet er konflikten med de svenske arbeiderne og grunnlovshendelsene viet større plass. Gå ikke glipp av denne fantastiske reisen tilbake i tid! Regissør for årets forestilling er eidsvollingen John-Erik Vika.

Carsten Ankers gjenreiste representasjonsbolig på Kristenkollen vil naturlig nok være en attraksjon under årets jernverkshelg. Her vil representanter fra Feiring jernverks venner sørge for at du kan få informasjon om historien rundt bygget, slik det var for 200 år siden, og historien om gjenreisningen.

I tillegg kan du som vanlig oppleve omvisninger, gruvevandring, barneleker, friluftsgudstjeneste, sangtradisjon, historie og geologi, god mat og flott natur i Feiring jernverk og i og rundt St.Pauls gruve disse dagene.

Er du på Facebook kan du følge Jernverkshelga på www.facebook.com/Jernverkshelga. Klikk «liker» på denne sida og få informasjon om stort og smått fram mot selve helga!

Du finner mer informasjon på Jernverkshelgas egne nettsider.

Les mer: 

Publikumsrekord for Jernverkshelga 2013

Under Jernverkshelga ryker det igjen fra pipa på det som står igjen av den gamle masovnen, 200 år etter at Feiring jernverk var i drift.
Feiring Jernverks Venner har gjort omfattende sikringsarbeid og rehabilitering av St Pauls gruve, og inviterer publikum til opplevelser og vandring ved og inni den gamle gruva som forsynte jernverket med malm.
publikum
Mellom 500 og 800 publikummere pleier å finne veien til Feiring jernverk i løpet av Jernverkshelga
I «Menn av malm, jenter av jern» får vi innblikk i det harde hverdagslivet til arbeiderne ved Feiring jernverk og deres familier.