Torsdag 6.november åpner Feiring-kunstneren Stig Andresen separatutstillingen «Paintings 2014» i Galleri G i Sandnes.  Utstillingen består av store akrylmaleri på lerret.

Stig jobber til daglig i sitt atelier i underetasjen på Feiringtunet, og har nå altså tatt med seg sine verker vestover.

Utstillingen vil stå til 23.november.

stig

Galleri G skriver i sin pressemelding:

Galleri G har i en årrekke representert kunstneren Stig Andresen. Sist Stig hadde en større utstilling i Rogaland var dette hos oss i 201 0. Utstillingens tittel er kanskje ikke helt tilfeldig, for når Stig stiller ut i Galleri G er det malerier i store formater det er hovedfokus på. Utstillingen består av akrylmaleri på lerret fra 80×80 cm og opp til 140×155 cm.

«Maleriene mine blir til gjennom en gjentagende veksling mellom det uforutsette som til enhver tid oppstår i en prosess og det bearbeidede og villede som ligger i min erfaring. Denne vekslingen driver frem både spenning og overraskelser i billedflaten. Mitt arbeide består i å være i dialog med maleriet og balansere disse to ytterpunktene til en sameksistens» forteller Stig.

For kunstneren selv er håndverket en viktig del av det å være kunstner. Dette vises godt i arbeidene hans, og han sier selv at gjennom stadige gjentagelser, utfordringer og øvelser oppnår han en maleteknisk ferdighet og kunnskap som hjelper ham til å nå de resultatene han søker.

Maleriene i utstillingen er visuelt meningsbærende uten litterære referanser. Det er det formale, fargene og komposisjonen som kommuniserer med betrakteren. De gjenspeiler både det personlig erfarte og samtidens impulser, og veksler som livet selv i den pågående livsstrømmen vi både kan og ikke kan styre.

maleri_stig

maleri_stig