Fylkesveg 33 måtte i ettermiddag stenge etter at det gikk et steinras. Strekningen vil forbli avsperret fram til geologer får vurdert området når det blir dagslys mandag, opplyser operasjonssentralen i Romerike politidistrikt på Twitter klokka 18.20.

Den stengte vegen skaper problemer folk som skal til og fra Feiring, og mange jobber nå med å planlegge morgendagen. Den blir nok preget av omkjøringer, hjemmekontor og avlysninger. På Feiringklinikken jobbes det med å få varslet pasienter, pårørende og ansatte som skal til Feiringklinikken i morgen. Utrykningsskjøretøy kan slippe gjennom ved akuttsituasjoner, opplyser direktør Arne Lie på Facebook.

Vegtrafikksentralen foreslår følgende omkjøringsalternativer sørfra:

  • E6 til Hamar/Moelv, over Mjøsbrua til Gjøvik, FV33 til Feiring.
  • FV4 over Lygna, via Lena, FV 33 til Feiring

Mindre lokalveier anbefales ikke på grunn av isete veier.

Totenekspressen (Nettbuss Gjøvik) har lagt om ruta etter raset. Les mer i OA: Flybussen har lagt om ruta etter raset

Romerikes Blad: Fylkesveg totalt sperret

 

byrudberga
Før eller senere måtte det skje: nå er det gått ras i Byrudberga og vegen er stengt i begge retninger. Arkivbilde: EUB