Søndag 7.juni arrangerer Feiring IL sykkelrittet Mjøsa rundt – for 41.gang! Det var ingen selvfølge at det ble Mjøsa rundt i år, og arrangementet hang lenge i en tynn tråd.

 

80 frivillige

Utfordrende løype pga. vegarbeid, samt konkurrerende ritt på samme dag, var noen av grunnene til at det ble stilt spørsmål om det var økonomisk og sikkerhetsmessig forsvarlig å arrangere det tradisjonsrike rittet i år. Sykkelgruppa og Mjøsa rundt-komiteen har stått på, og gjennom helga er nærmere 80 frivillige i sving for å få arrangementet avviklet. Det kreves blant annet ekstra mye vakthold på strekninger med vegarbeid og lysregulering.

Det er 190 påmeldte til årets ritt. Det er 10 påmeldte fra arrangørklubben Feiring IL.

Ny vri

Nytt av året er at målgang registreres ved passering Disserud Fjøs og Maskin, ca. 1 km før Feiring skole. -Dette er for å forhindre farlige situasjoner ved innkomsten på FV33 ved Feiring skole, sier Bjørn Saksberg i sykkelgruppa. Nå kan syklistene i stedet tråkke seg rolig tilbake til Feiring skole via Kommun´-bakken, hvor de sluses inn i skolegården og får servert både brødskiver og grillmat. -På denne måten samler vi både ryttere, følgepersonell og tilskuere på ett sted, og syklistene slipper den bratte bakken opp til skolen etter målgang, sier Bjørn.

Nytt av året er også at det tilbys en kortere runde på 78 km, en rundtur på Toten før den går tilbake til Feiring.

Bli med!

Om du ikke allerede er engasjert som trafikkvakt, brødskivesmører eller noe annet, stå gjerne langs løypa og hei syklistene fram eller kom til Feiring skole og bli med på moroa der!

 

mjosa-rundt2012
Ryttere på vei forbi Flesvik, rett etter start.
Nesten 600 ryttere stilte til start i Mjøsa Rundt nr 38.
I år skal rytterne samles oppe på skoleplassen etter målgang.