Førstkommende helg blir det midtsommerfest i Feiring, da går nemlig Moro ved Mjøsa av stabelen – for tiende gang! Det hele starter med rockegudstjeneste i Feiring kirke og festivalkro med quiz på Hansstuen fredag 19.juni.

midtsommer
Når det er midtsommer i Feiring, da blir det midtsommer-Feiring! Feiringregjeringa er samlet for å legge de siste detaljer før helgas arrangement. F.v Antje Rother (Oppvekstdepartementet), Mette K Limbodal (Feiringminister, Øystein Haugen (Næringsminister), Anne-Lena Ekström (Kulturminister), Per-Otto Flesvik (Finansminister) og Ketil A Blinge (PR-minister).

Se programmet for Moro ved Mjøsa 2015 her

Moro ved Mjøsa ble første gang arrangert i 2006, året etter at Feiringregjeringa ble stifta. Tanken var å gå sammen om å lage en hyggelig og lokal minifestival på den tida av året da bygda er på sitt aller mest frodige. Mange husker kanskje st.hansfestene som ble arrangert i Årneslandet før i tida. Det var noe av tanken bak Moro ved Mjøsa, at små og store kunne tilbringe en av årets lyseste dager ved Mjøsas bredd.

Les om Moro ved Mjøsa 2013 her

Les om Moro ved Mjøsa 2012 her

De første årene varte festivalen fra torsdag til søndag, med et arrangement på Feiringtunet fredag, hvor både barnehage og skole deltok. Siden den gang har festivalen krympet noe i tidsrom, men hovedarrangementet har alltid vært familiedagen i Årneslandet, fylt med idrettslige aktiviteter, kunstutstilling, uhøytidelige kappestrider, klovnerier, danseoppvisninger, hesteridning, hoppeslott, auksjon, motoroppvisning, sommermarked og bingo, for å nevne noe. Folkevandringen på søndagene har vært populær, med guidet tur til Bygdeborgen, Jernverket/Torgunrudelva og Trøllkjerka.

Værgudene har ikke vært greie med oss i disse årene, og vi har enda til gode å oppleve en virkelig god og varm sommerhelg under Moro ved Mjøsa. Ett år var det så ille at hele arrangementet ble flyttet til Fløygir. Værmeldinga for helga ser ikke verst ut akkurat nå, og vi håper den tiende Moro ved Mjøsa går inn i historien som den første uten nedbør og med brukbare temperaturer.

Nytt på programmet i år er et besøk fra Redningsselskapet. De har med Eliasbåten og RS Mjøsvekteren, og det vil bli mulighet for unga å få seg en tur!

elias
Oppvekstdepartementets Antje Rother ønsker Elias og ungene velkommen til Årneslandet på lørdag. Da kan ungene få ta seg en kjøretur med en mini-Eliasbåt, riktignok litt større enn denne!

Søndag blir det også liv i Årneslandet, da går starten for motbakkeløpet Åneskøl Opp.

Moro ved Mjøsa arrangeres utelukkende på dugnad fra medlemmer i Feiringregjeringa og andre lag og organisasjoner i bygda. Vi takker våre støttespillere for at de gjør det mulig å arrangere en festival uten andre inntekter fra publikum enn kiosksalg.

Takk til våre sponsorer!

Web