Aina, Geir og Jan-Erik har skiltet stien til Skreikampen via Harale. Dette er en sti som går på østsida av Skreikampen.

Stien er merket fra samme utgangspunkt som den vanlige ruta, altså fra Øverbygda i Nord-Feiring. Feiring.info sine utskremte tursti-testere valgte å ta en svipptur innom Tyttberget først, og kom inn på Harale-løypa ved å følge vegen videre fra Tyttberget mot Nordahl og følge stien oppover bak sauebingen.

skreikampen_skilt
Samme distanse til toppen om du velger den tradisjonelle vegen eller traseen via Harale.
tyttberget
Fantastisk utsikt fra Tyttberget, der det er bygget en flott gapahuk.

Stien går først i kupert terreng og blir temmelig bratt den siste biten opp mot toppen. -Det er nok best å velge denne traseen på turen opp, og den vanlige vegen ned, sier kjentmann Jan-Erik Hanestad.

På vegen opp ser man glimt av Mjøsa gjennom vegetasjonen, og også et par gruveåpninger. Her ble det hentet ut malm til jernverksdrifta i området. Mens man går på snirklete og smale stier oppover langs kan man gruble litt på hvordan de med datidens hjelpemidler fikk frakta denne malmen ned fra fjellet.

Vel oppe på toppen av Skreikampen (698 m.o.h) kan du nyte en spektakulær utsikt over Mjøsa, åser og fjell i flere forskjellige fylker. Skriv deg gjerne inn i boka i postkassa ved varden. Driver du med 12-topper´n, finner du også klippemaskinen her.

God tur!

lisa_skreikampen
Herlig å nå toppen etter oppstigningen! Fra Skreikampen (698 m.o.h) kan du nyte utsikten over minst tre forskjellige fylker.