290 publikummere koste seg under nypremieren på «Menn av malm, jenter av jern» i Feiring jernverk fredag kveld. Forestillingen markerte åpningen på den 16. jernverkshelga. Leder i styret for Jernverkshelga, Hans Ekornholmen, ønsket alle velkommen ved å referere til en avis som skrev at «Bygder som har spel er bygder som har bestemt seg for å leve», til stor applaus fra publikum.

Den offisielle åpningen ble foretatt av ordfører i Østre Toten, Hans Seierstad. Han framhevet det gode naboskapet med Feiring, og mente det gamle kommunekartet med «Toten-Feiring» var noe å tenke på når kommunegrensene nå skal trekkes opp på ny.

Regissør Guro Ekornholmen fikk ikke sitt ønske oppfylt om regn på premieren, men de vel 60 skuespillerne klarte likevel å skape rammen som skal til for at publikum kan leve seg inn i hvordan livet må ha fortonet seg for arbeiderne og deres familier i jernverket for vel 200 år siden.

Jernverkshelga fortsetter lørdag med omvisning i St.Pauls gruve kl. 11, og deretter fortsetter det med aktiviteter ved Lysthuset og i Verket utover dagen.

Se flere bilder fra premieren her (jernverket.info)

publikum
Foto: Bjørg Lyssand